donderdag 12 oktober 2017

Rijksoverheid: Nieuwe hulp kabinet voor vluchtende Rohingya

Nieuwe hulp kabinet voor vluchtende Rohingya
Het kabinet zal opnieuw hulp bieden aan de vluchtende bevolking van Myanmar. Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft daarmee gehoor aan de oproep van het Internationale Rode Kruis, dat als enige internationale organisatie toegang heeft tot het noorden van de provincie Rakhine. Die waarschuwt dat er voor een substantieel deel van de noodzakelijke humanitaire hulp op korte termijn nog geen financiering is. 'De situatie van veel mensen daar is ronduit dramatisch. We kunnen eenvoudigweg niet laten gebeuren dat die nog verder verslechtert,' aldus Ploumen.
Lees verder

Bezoek Ploumen Wereldbank in teken versterking vrouwenrechten
Geen of onvoldoende voorzieningen voor gezinsplanning en gebrek aan andere vrouwenrechten kosten de wereld per jaar biljoenen euro's. Die boodschap zal minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) overbrengen aan de Wereldbank in Washington DC. 'Hoog tijd dus om meer werk te maken van meer vrouwenrechten. Dat is niet alleen rechtvaardig, maar ook economisch heel verstandig', aldus Ploumen die de jaarvergadering van de bank van donderdag tot en met zaterdag bijwoont.
Lees verder

'Portugal' sluit reeks van meer dan honderd handelsmissies af
De handelsmissie naar Portugal heeft haar eerste vruchten afgeworpen. Dat zei minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) na afloop van een driedaagse reis naar Lissabon en omstreken. De missie was er vooral op gericht om voor de Nederlandse luchtvaart- en energiesector kansen te verkennen. Ook werden deze week al de eerste contracten getekend.
Lees verder