Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 23 november 2017

Begroting NOC*NSF goedgekeurd tijdens Algemene Vergadering

Begroting NOC*NSF goedgekeurd tijdens Algemene Vergadering
ARNHEM - De Algemene Vergadering van NOC*NSF heeft maandagavond op Sportcentrum Papendal in Arnhem ingestemd met het jaarplan en de begroting voor 2018. NOC*NSF presenteert voor 2018 een sluitende begroting inclusief de toevoeging van 1 miljoen euro aan de reserves. Het jaar 2017 kan naar verwachting worden afgesloten met een plus van ruim 400.000 euro. Voorzitter André Bolhuis stond in zijn openingswoord stil bij het overlijden van Hein Verbruggen op 14 juni van dit jaar. "Misschien wel de meest invloedrijke internationale sportbestuurder die Nederland ooit heeft gehad, een echte visionair. De sport heeft een markante en betekenisvolle internationale sportbestuurder verloren". Bolhuis meldde voorts dat hij zich, na overleg met het bestuur, kandidaat heeft gesteld voor het vice-voorzitterschap van het EOC, de vereniging van Europese Olympische Comités. "Het bleek dat een flink aantal...
Lees verder

Skaters treden toe tot NOC*NSF
ARNHEM (ANP) - De Skateboard Federatie Nederland is toegetreden als aspirantlid tot het NOC*NSF. De leden stemden maandag tijdens de algemene vergadering van de sportkoepel in met de komst van de bond wiens sporters mogelijk debuteren op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Twee disciplines van het skateboarden verkregen in 2016 de olympische status: street en park. ,,Er is sinds 2004 contact geweest over mogelijke aansluiting. De Skateboard Federatie heeft een lang traject doorlopen en voldoet inmiddels aan de eisen. We heten ze van harte welkom'', zei voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF. Hij ontving uit handen van SFN-penningmeester Bram Waterman een skateboard. Zoals de reglementen voorschrijven krijgt de SFN eerst de status van aspirantlid, zonder stemrecht. Dat kan na twee jaar worden omgezet in een lidmaatschap.
Lees verder

'Rapport Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport verschijnt op 12 december 2017'
De Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport rondt haar onderzoek binnenkort af. De Onderzoekscommissie bestaat uit Klaas de Vries, voorzitter, Clémence Ross-van Dorp en Egbert Myjer. Op 15 mei 2017 begon de Onderzoekscommissie in opdracht van het bestuur van NOC*NSF met haar werkzaamheden. Op 12 december 2017 vindt de publicatie van haar rapport plaats.
Lees verder