donderdag 9 november 2017

Ons Oranje! Oranje dankzij treffer Memphis langs Schotland

Oranje dankzij treffer Memphis langs Schotland
Het Nederlands elftal heeft ook de voorlaatste interland van 2017 gewonnen. In Aberdeen won de ploeg van bondscoach Dick Advocaat met 0-1 van Schotland, door een doelpunt van Memphis. Komende dinsdag is Roemenië de volgende tegenstander, ook weer in een oefenduel. De wedstrijd in Aberdeen was er één tussen twee landen die deze veel liever op een ander podium had geacteerd. Net als Oranje miste Schotland de WK-playoffs, door op doelsaldo derde te worden in de poule. Voor Oranje is deze reeks van twee wedstrijden het slot van 2017, waarvan de uitwedstrijd in en tegen Roemenië komend dinsdag het slotstuk van gaat zijn. Bondscoach Dick Advocaat posteerde Ryan Babel in de spits, bij afwezigheid van Vincent Janssen en Bas Dost. De speler van Besiktas werd op de flanken bijgestaan door Memphis en Quincy Promes. De later opgeroepen Timothy Fosu-Mensah – als vervanger van de geblesseerde Kenny Tete – startte in de basis als rechter verdediger. Raak In een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten, waren de eerste gevaarlijke momenten voor het doel van Jasper Cillessen te zien. Nederland slaagde er amper in om tot gevaar te komen, maar toen het zover was, was het ook direct raak. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft brak Georginio Wijnaldum uit. De middenvelder van Liverpool bereikte Babel, die op zijn beurt Memphis bediende – op het randje van buitenspel: 0-1.   In de tweede helft een agressief Schotland, en opnieuw enkele hachelijke momenten voor het Nederlandse doel. Bijvoorbeeld toen Cillessen zelf in de fout ging bij een terugspeelbal. Het incident bracht geen verdere schade voor het Nederlands elftal. Beste kans Ryan Fraser kreeg wellicht nog de beste kans van de tweede helft, nog geen minuut nadat hij inviel. Zijn rush binnendoor was indrukwekkend, zijn schotje ging echter naast. Ook in de slotfase waren de Schotten nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar zover kwam het niet.   Na overwinningen op Bulgarije, Wit-Rusland en Zweden was dit de vierde overwinning op rij. De beste serie sinds 2014. De overwinning betekende de 36e voor Advocaat als bondscoach van Nederland. Hiermee evenaarde hij Bob Glendenning. Dinsdag kan hij dus alleen bovenaan komen. Statistieken Wedstrijd Schotland-Nederland (0-1) Scoreverloop 40. Memphis 0-1, Opstelling Nederland Opstelling Nederland: Cillessen; Fosu-Mensah (71. Veltman), Van Dijk, Rekik, Aké, Blind, Wijnaldum, Strootman, Memphis, Babel, Promes (76. Berghuis).