maandag 18 december 2017

ANEAS nieuws | December 2017ANEAS
De Nederlandse Vereniging voor Onderlinge Hulpverlening
130 jaar actief voor Nederlanders in Frankrijk

ANEAS nieuws | December 2017

Beste vrienden van Aneas, Beste Lezer,

Graag wil ik jullie Hanneke de Vlaam, onze nieuwe secretaris,  voorstellen en haar in deze Nieuwsbrief de gelegenheid geven zich aan u te presenteren.

Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om U namens het bestuur fijne kerstdagen en een goed 2018 toe te wensen.

Hendrik Klinkert, voorzitter ANEAS
 


Mijn naam is Hanneke de Vlaam – Siegers en ik woon in Neuilly-sur-Seine, ten westen van Parijs.
Afgelopen mei zag ik een oproep voorbijkomen voor vrijwilliger bij Aneas op Facebook. Ik keek op de website en wilde, nu ik gestopt was met werken, mijn tijd graag gaan inzetten voor het helpen van Nederlanders in nood.
Zelf ben ik samen met mijn man en tweeling van nu 4 jaar in september 2015 naar Parijs gekomen. In eerste instantie voor 6 maanden, maar het beviel goed en we zijn gebleven.
 

Door mijn eigen emigratie naar Frankrijk weet ik dat het niet altijd makkelijk is om hier alles te regelen en ik hoop dat mijn ervaringen ook anderen kunnen helpen.
Ik heb een achtergrond in wiskunde en supply chain management en kan mijn organisatorisch talent mooi inzetten bij Aneas.
In mijn vrije tijd tennis ik graag en ik ben net begonnen om zelf kleren en patchwork dekens te maken. Ik heb nu het stokje overgenomen als secretaris van Aneas van Carlijn van Dam, die weer naar Nederland is gegaan. Een van mijn taken is het lezen van alle email die binnenkomt bij Aneas en samen met de andere bestuursleden en natuurlijk de vrijwilligers proberen we zo goed mogelijk de aanvragen te behandelen.
 Aneas verleent sinds 1885 hulp aan Nederlanders die in Frankrijk wonen. De vereniging geeft raad en ondersteuning in dringende nood en helpt ouderen in de samenleving.


Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op via info[email protected] fr

 

                         Steunt je in de rug .....
                              ..... als het leven pijn doet