donderdag 18 januari 2018

Ons Oranje! Oranje in pot 3 bij loting Nations League

Oranje in pot 3 bij loting Nations League
Het Nederlands elftal zal bij de loting voor de Nations League, op 24 januari, in pot 3 zitten. Oranje ontmoet daarom Duitsland, Portugal, België of Spanje (pot 1) én Frankrijk, Engeland, Zwitserland of Italië (pot 2). Later meer...
Lees verder

Oranje op twintigste plaats FIFA-ranking
Het Nederlands elftal sluit 2017 af op de twintigste plaats van de FIFA-ranking. Dat is twee plekken hoger dan de notering aan het begin van dit jaar. Ten opzichte van vorige maand ziet de wereldranglijst er amper anders uit. Omdat er de afgelopen maand amper interlands zijn gespeeld, is de complete top 35 intact gebleven. De FIFA-ranking wordt aangevoerd door Duitsland. Brazilië en Portugal sluiten 2017 af op plek twee en drie. ​ FIFA-ranking Bekijk de complete wereldranglijst.
Lees verder

Nederlands elftal zakt een plaats op FIFA-ranglijst
Het Nederlands elftal is één plaats gezakt op de wereldranglijst van de FIFA, die vandaag, donderdag 18 januari, gepubliceerd werd. Zonder zelf te voetballen zakte Oranje van plek twintig naar plek 21. Nederland werd gepasseerd door Ijsland, dat wel speelde in de afgelopen periode en daardoor twee plaatsen steeg, van de 22e naar de twintigste plaats. Het dieptepunt beleefde Oranje in april van dit jaar toen de ploeg wegzakte naar de 32e plaats, de laagste positie ooit sinds de FIFA-ranking in het leven is geroepen. Ook Uruguay werd door de Scandinaviërs gepasseerd. Het Zuid-Amerikaanse land zakte van plek 21 naar plek 22. Duitsland blijft de lijst aanvoeren, gevolgd door Brazilië en Portugal. De top vijf wordt gecompleteerd door Argentinië en België. FIFA-rankingBekijk de complete FIFA-ranking van 14 september 2017.
Lees verder