Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 5 maart 2018

Frankrijk: Steeds meer jongeren vestigen zich in Poiseux

Steeds meer jongeren vestigen zich in Poiseux
In tegenstelling tot andere dorpen, zie je in Poiseux de bevolkingssamenstelling veranderen. Eén op de zes is tegenwoordig jonger dan twaalf jaar. Eén van de verklaringen is dat er steeds meer jonge echtparen komen wonen. Het departement de Nièvre veroudert in een rap tempo. In vijf jaar heeft het 7800 inwoners verloren. Maar dat is […] Het bericht Steeds meer jongeren vestigen zich in Poiseux verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Ontrouw
Beste Ko, ik ben je een verklaring verschuldigd. Ja ik weet het, daarvoor is het rijkelijk laat, om precies te zijn 11 jaar te laat. Maar, beter laat dan nooit, nietwaar… Misschien is het beter dat ik begin bij het begin, anders kunt u er niet dan met de grootste moeite een touw aan vast […] Het bericht Ontrouw verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

De wijnen van de Yonne hebben een moeilijk jaar achter de rug
Slechts 234 monsters van zestig wijnbouwers waren beschikbaar voor de preselectie van Yonne-wijnen voor het 'Concours de Paris'. Het jaar 2016 is niet te vergelijken met 2002 en 2003. Veertien januari moesten 84 juryleden van de voorselectie (wijnmakers, restauranthouders en amateurs) de wijnoogst beoordelen in Beines. Welke wijnen worden geschikt bevonden voor het 'Concours de […] Het bericht De wijnen van de Yonne hebben een moeilijk jaar achter de rug verscheen eerst op Bourgondische...
Lees verder