maandag 30 april 2018

Noorwegen: wandeling met gids: Akershus Festning en Kvadraturen

Beste aspirant-leden,

Zondag 13 mei om 13:30 neemt gids Liss ons mee op een tocht naar Akershus Festning en Kvadraturen.

Wandeling

Er gebeuren momenteel veel spannende dingen in Bjørvika langs de havenpromenade richting centrum. We beginnen met een wandeling op het operadak en daarna wandelen we langs de kade naar Kongensgate / Akershus fort en de kwadratuur.

Na de brand in Oud-Oslo in 1624, besloot de Deens/Noorse koning Christian IV dat de stad naar de buurt van het Akershus fort moest worden verlegd. Het Christiania plein is het centrum in de kwadratuur. Een van de planleggers van de nieuwe stad die in steen zou worden gebouwd, was een Nederlandse ingenieur, die het stadsplan al had ontworpen. Er zijn niet veel gebouwen uit de 17e eeuw overgebleven, maar de loop van de straten is hetzelfde.

Doe goede wandelschoenen aan, de wandeling duurt circa 2 uur.

De wandeltocht sluiten we af bij het Stadhuis, eventueel bij het Nationaltheater.

Datum en tijd: Zondag 13 mei om 13:30.

Ontmoetingspunt: De Opera, bij het standbeeld van Kirsten Flagstad. (Vlakbij de hoofdingang.)

Inschrijving: Niet nodig, maar indien je Facebook hebt, geef a.u.b. even je interesse door via het event https://www.facebook.com/events/1813386142297507/

Kosten: Gratis voor leden; 50 nok voor niet-leden.

Tot dan!

Vriendelijke groeten,