Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 7 mei 2018

Frankrijk: Twee jonge boeren laten van zich horen

Twee jonge boeren laten van zich horen
Clément Blandin en Cédric Bernier zijn twee jonge veehouders van 'Le Groupement agricole d'exploitation en commun' (Gaec). Ze houden rundvee en schapen. Ze willen graag eens vertellen over hun dagelijks leven en hun problemen en een ander geluid laten horen over 'le mouvement vegan et végétarien'. "Er komen steeds meer organisaties die zich met dierenwelzijn bezighouden. […] Het bericht Twee jonge boeren laten van zich horen verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Wat zijn de meest bedreigde vogelsoorten in de Yonne
De laatste tien jaar zijn sommige vogelsoorten in de Yonne sterk verminderd. Belangrijkste oorzaak: menselijke activiteit. Vogelpopulaties zijn in 15 jaar met één derde gekrompen. Het Nationaal Historisch Museum (le Musée national d'histoire naturelle) en het Nationaal centrum voor wetenschappelijk onderzoek (Centre national de la recherche scientifique) hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar de oorzaken van […] Het bericht Wat zijn de meest bedreigde vogelsoorten in de Yonne verscheen...
Lees verder

Een houten hal in Anost
De bouw van 'la grande halle d'Anost' werd vorige maand officieel openbaar gemaakt in aanwezigheid van alle projectpartners. Een onderneming, die helemaal in overeenstemming moet zijn met de natuurlijke omgeving van de Morvan. Eind juni zal de houten hal van 275 m² het gezicht van het kermisterrein in Anost bepalen, te vinden in het verlengde […] Het bericht Een houten hal in Anost verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder