donderdag 31 mei 2018

Ons Oranje! Nu live: Persconferentie vooruitblik Slowakije - Nederland

Nu live: Persconferentie vooruitblik Slowakije - Nederland
Vanaf ongeveer 17.30 uur blikken bondscoach Ronald Koeman en middenvelder Davy Pröpper vooruit op de oefeninterland van Oranje tegen Slowakije. Morgen, donderdag 31 mei, wordt er om 20.45 uur afgetrapt in Trnava. Bekijk de persconferentie hier live.
Lees verder

Nieuwe gezichten maken indruk op de bondscoach
Bondscoach Ronald Koeman riep voor de interlands tegen Slowakije en Italië een aantal 'nieuwe' spelers op. Die nieuwe gezichten - oude bekenden van de bondscoach - kunnen hem wel bekoren. "Ik ken ze natuurlijk vrij goed", begint Koeman. "Ik heb ze allemaal onder mijn hoede gehad voor een korte of iets langere periode. En je ziet duidelijk dat met name Kongolo zich ontwikkeld heeft in de tijd dat ik hem niet gezien heb." Vormer en Elia Je ziet duidelijk dat Kongolo zich ontwikkeld heeft in de tijd dat ik hem niet heb gezien Ook Ruud Vormer kon rekenen op lovende woorden van de keuzeheer. "Je ziet aan Ruud dat hij zich ook ontwikkeld heeft. Ook in een stuk persoonlijkheid. Hij is aanvoerder bij Brugge en dat zie je terug in zijn spel. Hij speelt iets anders dan toen hij ooit bij mij in beeld was."  "Elia is de Elia zoals hij was", besluit Koeman. "Hij kan heel goed periodes hebben. Ik weet ook dat hij ook periodes kan hebben, waarin hij - om wat voor reden dan ook - zijn focus even verliest en dan iets minder speelt. Maar ik vind ook dat hij het ook verdiende. En ik ben toch aan het kijken, ook voorin, wat goede keuzes zijn en wat back-ups kunnen zijn. En daar zijn we nog steeds redelijk zoekende in."
Lees verder

Kevin Strootman aanvoerder tegen Slowakije
Kevin Strootman draagt tegen Slowakije de aanvoerdersband van het Nederlands elftal. Eerste captain Virgil van Dijk krijgt rust na de Champions League-finale van afgelopen weekend en staat niet in de opstelling, net als Georginio Wijnaldum. In het doel staat ditmaal Jeroen Zoet. Op de persconferentie voorafgaand aan de laatste training maakte Koeman al bekend dat Zoet en Cillessen ieder één wedstrijd zouden keepen in deze interlandperiode. Centraal achterin start Daley Blind, naast Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Op het middenveld is er opnieuw een basisplek voor Donny van de Beek. Memphis vormt de voorhoede samen met Quincy Promes. De aftrap in Trnava is om 20.45 uur, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Veronica en FOX Sports. Opstelling Nederland: Zoet; Janmaat, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; Van de Beek, Pröpper, Strootman; Promes, Memphis.
Lees verder