Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

vrijdag 6 juli 2018

Aanvragen invoerregeling gezouten pluimveevlees sluit op 9 juli 2018

Aanvragen invoerregeling gezouten pluimveevlees sluit op 9 juli 2018
Nieuwsbericht 18.058 - Wilt u importrechten en/of invoercertificaten voor de invoerregeling gezouten pluimveevlees (Vo. (EG) nr. 616/2007) aanvragen?
Lees verder

Octrooiblog: Kokendwaterkraan Quooker is Nederlands succesverhaal
De herfst is het seizoen waarin een kop warme thee of soep nog lekkerder smaakt. Thee of poedersoep zijn binnen een paar seconden klaar. Maar het duurt enkele minuten voor het water kookt.
Lees verder

Octrooiblog: Uitvindingen met hoge plakfactor
Het plakband is op 8 september jarig. Precies 87 jaar geleden begon 3M met de productie ervan. Richard Drew heeft het plakband in 1930 uitgevonden.
Lees verder

Octrooiblog: Polaroid filtert schittering weg
Handig in de zomer, zo'n zonnebril die schitteringen weg filtert. Zo heb je minder last van zonlicht dat weerkaatst op water of een nat wegdek.
Lees verder

Octrooiblog: octrooigadgets voor maximaal vakantieplezier
Zorgeloos dobberen en duiken deze zomer? Vergeet dan niet een paar handige zomergadgets. Leuk om te hebben. Of om te bespreken tijdens de afwas op de camping in Frankrijk.
Lees verder

Octrooiblog: Kijken in de keuken van Dyson
In april kwam Dyson met een teaser-campagne 'voor een revolutionair nieuw product'. Maar wie de octrooiliteratuur had geraadpleegd, had al kunnen weten welk product Dyson zou gaan onthullen.
Lees verder

Octrooiblog: Het geheim van de ultieme paperclip
De paperclip. Wat valt daar nog aan te verbeteren? Veel, te oordelen naar het aantal varianten en alternatieven. Maar hoe ziet de ultieme paperclip eruit? En is die te beschermen?
Lees verder

Octrooiblog: Chocolade-hazelnootpasta, binnenkort ook erfgoed?
Op 5 februari is het Wereld Nutelladag! Niet slecht voor een potje broodbeleg. Bijna overal ter wereld te koop, en al meer dan 50 jaar in ongewijzigde vorm.
Lees verder

Octrooiblog: Vuil spel in de schoonmaakbranche
De schoonmaakbranche imiteert en kopieert veel. Op schoonmaakbeurzen houden de deelnemers dan ook nauwlettend in de gaten wat er in de stand van de concurrentie ligt.
Lees verder

Octrooiblog: Elektrisch schakelen op je racefiets
De Tour de France is weer bezig! Naast de sportprestaties en de prachtige landschappen is het ook altijd leuk om te zien welke (legale) innovaties nu weer hun intrede doen op wielrengebied.
Lees verder