Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 5 juli 2018

Matchmaking in de Holland Business Lounge op de milieubeurs Pollutec 2018

Matchmaking in de Holland Business Lounge op de milieubeurs Pollutec 2018
Bent u actief in de milieusector? Levert uw bedrijf een bijdrage aan de circulaire economie? Bezoek dan de internationale milieutechnische beurs Pollutec in Lyon en meld u aan voor matchmaking in de Holland Business Lounge. Op de beurs zijn bijeenkomsten tussen milieudeskundigen en professionals...
Lees verder

Nationaal Export Event 2018
Exporteert u goederen of diensten? Wilt u meer weten over internationaal zakendoen? Kom dan op woensdag 3 oktober 2018 naar het Nationaal Export Event, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in internationaal succes.Programma Het programma van het Nationaal Export...
Lees verder

Octrooiblog: loopplank voor surfers
Het lijkt even simpel als briljant: een drijvende steiger in de branding. Zo wandel je met je surfboard gewoon naar een mooie golf. Klaar om erop te springen. De toekomst van het golfsurfen?
Lees verder

Octrooiblog: Voortbouwen op Legosteentjes
Heel veel producten van Lego zijn beschermd met octrooien, modelrecht en auteursrecht. Die mag je dus niet namaken. En de naam Lego mag je al helemaal niet gebruiken!
Lees verder

Octrooiblog: spelevaren met de deelbare kano van Pakayak
Als kanoliefhebber wil je in de zomer graag het water op.
Lees verder

Octrooiblog: Metselrobot neemt zwaar werk uit handen
Stel, je wilt een hele hoge, lange muur bouwen. Een grote muur. Dat kan je natuurlijk heel traditioneel door mensen laten doen. Goed voor de werkgelegenheid!
Lees verder

Octrooiblog: Oh, op die fiets!
Terug van vakantie en toe aan een nieuwe uitdaging voor het woon-werkverkeer? Dan is de Twicycle misschien iets voor jou: een fiets die je zowel met de voet als met de hand aandrijft.
Lees verder

Octrooiblog: Partytent nagemaakt?
Chinese bedrijven die Westerse artikelen namaken, dat haalt nauwelijks nog de krant. Maar een Chinees bedrijf dat anderen beschuldigt van namaak? Dat overkwam eerder dit jaar Blokker en Leen Bakker.
Lees verder

Octrooiblog: ik ga op vakantie en neem mee... een koffer
De zomervakantie is aangebroken en dat betekent: koffers pakken! Ook de koffer is ooit uitgevonden – en daarna nog vele malen aangepast en verbeterd.
Lees verder

Octrooiblog: Afval, het nieuwe goud
We noemen het afval, maar eigenlijk hebben we goud in handen. Dat wil zeggen: als we erin slagen om het afval zo te scheiden, dat we alle hoogwaardige grondstoffen eruit kunnen terugwinnen.
Lees verder