Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zondag 5 augustus 2018

Ons Oranje! Ex-international Daan Schrijvers (76) overleden

Ex-international Daan Schrijvers (76) overleden
Voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal Daan Schrijvers is donderdag overleden. De verdediger van NAC Breda, DWS en PSV kwam 22 keer uit voor Oranje en scoorde daarin één keer. Schrijvers is 76 jaar geworden.
Lees verder

Oppermachtig Rusland zet CP-team terug op aarde
Het is een mooie verrassing voor de mannen van het Nederlands CP-team. Een voor een komen ze voorbij op het grote scherm tijdens de voorbespreking. Eric Gudde, Pierre van Hooijdonk, Marco van Basten en Jackie Groenen. Allemaal wensen ze Oranje succes voor de halve finale tegen Rusland. De boodschap: 'Als je het als team doet, is alles mogelijk'.
Lees verder

Dikken is realistisch: 'Plek drie is voor ons het hoogst haalbare'
Het is een angstgegner voor Oranje, zoveel is wel duidelijk. Wie er de boeken op naslaat ziet nederlaag op nederlaag. "Ik zit sinds 2007 bij de selectie en ik heb nog nooit van ze gewonnen", treurt aanvoerder Daan Dikken na afloop van de 0-5 verliespartij. "Sterker nog, ik kan me niet herinneren dat we ooit tegen ze hebben gescoord."
Lees verder

CP-team eindigt als vierde na nederlaag tegen Ierland
Dik in blessuretijd veert het Nederlandse publiek ineens massaal op. Minne de Vos zorgt met een rake knal voor de 1-2 en massaal prevelen de aanwezigen een schietgebedje. Het mag niet baten. De overgebleven tijd is te kort. Een zinderende anderhalve minuut later fluit scheidsrechter Dias voor het einde. Ierland wint het brons, Nederland moet het doen met plek vier.
Lees verder

'Wie vierde wordt, heeft de twee belangrijkste wedstrijden verloren'
Ziek is Minne de Vos ervan. Wat hem bezielde? Hij stelt de vraag aan zichzelf. "Als een minder ervaren speler dit doet, dan zeg je 'oké, kan gebeuren'. Maar mij mag dat niet meer gebeuren, simpel. Die 2-0 is gewoon mijn schuld. Echt ongekend dom."
Lees verder