vrijdag 17 augustus 2018

Ons Oranje! Noah Waterham verlaat WK onder 20 vanwege voetblessure

Noah Waterham verlaat WK onder 20 vanwege voetblessure
Noah Waterham komt niet meer in actie op het WK onder 20 in Frankrijk. De 19-jarige verdediger viel woensdag in de wedstrijd tegen Ghana (4-0) met een voetblessure uit. Na onderzoek door de medische staf is besloten dat ze vandaag huiswaarts keert. FIFA-regels verhinderen dat er een vervanger kan worden opgeroepen.
Lees verder

Vrouwen onder 20 sluit groepsfase af met verlies tegen Frankijk: 4-0
Ze waren al zeker van de kwartfinale op het WK, maar de winst in groep A was een welkome extra beloning geweest. Het mocht niet zo zijn. Vrouwen onder 20 ging in de laatste poulewedstrijd hard onderuit tegen Frankrijk: 4-0. "Nu snel de wonden likken en op naar de kwartfinale", zei coach Michel Kreek na afloop.
Lees verder

Zaalvoetbalvrouwen Oranje spelen voor eerst om het 'echie'
Over precies één week begint het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam aan de weg die tot plaatsing voor het eerste Europees kampioenschap moet leiden. In Newry treft Oranje achtereenvolgens Zweden, België en gastland Noord-Ierland.
Lees verder

Kwartfinale eindstation voor Vrouwen onder 20 op WK
Het WK-debuut van Vrouwen onder 20 is in de kwartfinale tot een einde gekomen. De Oranjetalenten waren vrijdag in het Bretonse Vannes niet opgewassen tegen Engeland: 1-2. De Engelse spits Georgia Stanway velde met twee treffers het lot over Oranje.
Lees verder

Michel Kreek: 'Hebben ons op dit WK-podium uitstekend gemanifesteerd'
Stevige zeges op Nieuw-Zeeland en Ghana, terechte nederlagen tegen Frankrijk en Engeland. Voor het Nederlands vrouwenelftal onder 20 jaar eindigde het WK aan de Franse westkust in de kwartfinale. "We zijn nu natuurlijk enorm teleurgesteld met z'n allen, maar de meiden mogen ook trots zijn. Het niveau op dit WK is ongelooflijk hoog", aldus coach Michel Kreek na de uitschakeling van zijn ploeg in Vannes.
Lees verder