Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 6 augustus 2018

Update Aardbeving Lombok

Logo

24/7 BZ Informatieservice

 

Bent u nu in Indonesië:

De Indonesische autoriteiten hebben aangegeven zo snel mogelijk gestrande toeristen vanuit Lombok te evacueren, vooral vanaf de zogenaamde Gili-eilanden (Trawagan, Air en Meno).
De capaciteit is evenwel beperkt en de evacuatie zal naar verwachting nog geruime tijd duren. Er zijn extra vluchten toegezegd vanuit Lombok, maar op dit moment kan niet worden gegarandeerd dat vertrek op korte termijn mogelijk is.

De Nederlandse ambassade staat in voortdurend contact met de autoriteiten om te zorgen dat Nederlandse burgers zo snel mogelijk kunnen vertrekken. Advies aan individuele reizigers is om zo veel mogelijk aan te sluiten bij (georganiseerde) groepen.

In hotel DMax vlakbij het vliegveld van Lombok (adres hotel: Jl. Raya Bypass Bil KM.2 Praya, Lombok) is een EU-helpdesk ingericht ter ondersteuning van reizigers die Lombok willen verlaten.
Vanaf maandagavond zijn daar ook twee vertegenwoordigers van de Nederlandse Ambassade in Jakarta aanwezig.

De Indonesische autoriteiten hebben op het vliegveld van Lombok (Mataram) zelf ook een "Tourist Crisis Centrum" ingericht, +6281283560608.

Verder is door het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen voor getroffen buitenlanders:
"Foreign Vistor Helpdesk for Earthquake", +6287864124151.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is 24/7 via +31 247247247, via Twitter @247BZ en via de website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/contact-met-het-24-7-bz-contactcenter

Nederlandse ambassade Jakarta

 

Link naar BZ Informatieservice Uw gegevens bekijken

 

 
 

Download de app:

Link naar BZ Reisadvies Android app 24/7 BZ Reis Android
Link naar BZ Reisadvies iOS app 24/7 BZ Reis iOS