maandag 10 september 2018

NVT Nieuws 01: Activiteiten Nieuwe Seizoen

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 01 DATUM: 10 september 2018

Opening Seizoen NVT met Hollandse Stamppot

Dit evenement voor gezinnen, jongeren en ouderen staat in het teken van echte Hollandse Stamppot. Het wordt gehouden in en rond het zwembad van het Mermaid hotel (dus ook aantrekkelijk voor de jeugd) en op het daarbij gelegen dakterras van de Captain's Pub. Dit kunnen wij u, dankzij de sponsoring door The Green Parrot, tot 20 uur aanbieden voor 200 baht voor leden en 500 baht voor niet-leden. Kinderen van leden en niet-leden tot 12 jaar half geld. Alle kinderen t/m 4 jaar gratis. Inschrijven kan tot 26 september 2018. Inschrijven kan via [email protected] onder vermelding van totaal aantal personen, namen, leeftijden, lid/geen lid.

Voor genoemde prijs kunt u genieten van hutspot, boerenkool, zuurkool, andijvie stamppot, rookworst, gehaktballetjes, varkenshaas medaillons, mixed salad, tomaten, komkommer, appelmoes, bitterballen, frikandellen, patat, fishfingers, verse knoflooksaus, mayonaise, ketchup, mosterd. En verder softdrinks, water en juice.

 
  Betreft:NVT Opening Seizoen
  Tijd:2018-09-29 16:00 - 20:00
  Plaats:Captain's Pub
in Mermaid Hotel
  Adres:6 Sukhumvit Soi 29
  BTS:Asok, Phrom Phong
  MRT:Sukhumvit
 

 


De Tegel

Enkele weken geleden verscheen in de internationale pers een artikel van Kelli Rogers over het werk van Henriette Jansen. Haar inspanningen hebben geleid tot de "radicale herziening van hoe gendergerelateerd geweld (GBV) wordt bekeken in de Pacific [gebied van de Stille Oceaan] en in veel Aziatische landen". Foto: Amanda Mustard / UNFPA

Henriette Jansen heeft het artikel zelf vertaald en het verschijnt nu in De Tegel.

Henriette

grafiek


patrijspoort


Jaarverslag NVT

Een voorlopige versie van het jaarverslag 2017/2018 is op de website te bekijken.


Filmavond

Na een zomerstop pakken we de draad weer op wat betreft onze filmavonden. De eerstvolgende filmavond vindt plaats op donderdag 20 september. Voorafgaand om 18:00 uur is er gelegenheid om, op eigen kosten, te genieten van de culinaire capaciteiten van Bistro 33. Tijdens dit diner wordt de film van de avond gekozen. Om 19:30 uur wordt de film vertoond. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. De film is voor NVT leden gratis, van niet-leden wordt een bijdrage van 100 baht gevraagd. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt gewaardeerd in verband met de capaciteit en catering.

 
  Betreft:Filmavond
  Tijd:2018-09-20 18:00
  Plaats:Bistro 33
  Adres:22 Sukhumvit Soi 33
  BTS:Phrom Phong
 

Die avond is er een keuze uit 3 films:

 • Michiel de Ruyter (2015)
 • Ventoux (2015)
 • De Aanslag (1986)

Voor informatie over de films kunt u hier terecht.


Oproep: vrijwilligers voor Sinterklaas

Het nog incomplete Sinterklaas-comité is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het organiseren van het Sinterklaasfeest op woensdagmorgen, 5 december, een vrije dag in Thailand, in de tuin van de ambassade in Bangkok. We zijn zowel op zoek naar mensen die zich de komende maanden willen inzetten voor de voorbereiding, als naar wat mensen die kunnen helpen op de dag zelf.

Comité leden:

 • een persoon voor kontakt, administratief en verbaal, te houden met leveranciers
 • een lid om de "te doen" lijst bij te houden en het uiteindelijke draaiboek. Die van de vorige jaren staan ter beschikking staan (excel).

Op de dag zelf:

 • 1 Master of ceremony (ook nodig tijdens voorbereiding en vergaderingen)
 • 1 Assistent bij het podium
 • 2 Schminkers om de Pieten te schminken op de "vroege" ochtend van 5 december
 • 5 Mensen bij de ingang voor registratie en om cadeaus in ontvangst te nemen en in juten zakken te stoppen, naam-etiketten te maken en uit te geven etc.
 • (Zwarte) Pieten jong en oud(er) waarvan 1 Pietenleider (ook nodig tijdens voorbereiding en vergaderingen)
 • 1 Balonnenblazer (met een blaasmachine) en balonnenophanger

Als je zin hebt om te helpen en/of vragen hebt, neem dan contact op met Yvonne Meyer. Je hoeft niet per se lid van de NVT te zijn. Onze Gouden Sponsor, Kis International School, is weer bereid ons zo traditionele feest te ondersteunen, maar het feest kan alleen een succes zijn als zich voldoende vrijwilligers inzetten.


Bijeenkomst Baan Hollanda

Op 15 en 16 september zijn de EU Heritage dagen met voor Nederland/Thailand speciaal Baan Hollanda in Ayuthaya in de schijnwerper. De ambassade liet weten dat voor NVT leden wellicht 16 september het meest interessant is. Het programma voor 16 september luidt:

 • 09:30-10:00 ontvangst en registratie
 • 10:00-10:05 korte opening door een vertegenwoordiger van de Fine Arts Dept.
 • 10:05-10:10 korte toespraak door de Nederlandse ambassadeur
 • 10:10-10:15 korte toespraak door de Governor of Ayudhaya
 • 10:15-11:15 introductie en toer Baan Hollanda voor de ambassadeur en Governor door Dr. Dhiravat Na Pombejra
 • 12:00-16:00 toers (kleine groepen) van 15 minuten, verzorgd door een lokale medewerker

Om deel te nemen wordt U verzocht het volgende formulier in te vullen. Voor de gehele aankondiging van de ambassade wordt verwezen naar haar Facebookpagina Embassy of the Netherlands in Thailand

baanhollanda


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

PlatinaGold
B-QuikKIS
ZilverBrons
Spirit Cinevideo ThailandAA Insurance Europcar Vischu.com


Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".