dinsdag 4 september 2018

Rijksoverheid: Brexit leeft sterk onder burgers en bedrijven, maar verdere voorbereiding bedrijven is nodig

Ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk (VK) treffen beduidend vaker voorbereidingen op de Brexit dan een jaar geleden. Bijna een op de vijf ondernemers (18%) is zich nu actief aan het voorbereiden, tegen 10% in 2017. Een ruime meerderheid (78%) denkt echter wel dat het uiteindelijk met de gevolgen van de Brexit voor het eigen bedrijf mee zal vallen. Voor de Nederlandse economie als geheel voorziet 66% van de ondernemers daarentegen weer wel een negatieve impact. Zowel ondernemers als Nederlanders die in het VK wonen, zijn niet erg gerust op een goede afloop; rond de 60% van beide groepen acht de kans klein dat er een akkoord komt met afspraken over de uittreding van het VK uit de EU.