donderdag 18 oktober 2018

Mexico: spelletjesmiddag met poffertjes
 

 

Beste Nederlanders in Mexico,

 

Het wordt een hele speciale spelletjesmiddag, bij Jan en Judith thuis in Lomas de Chapultepec, op zaterdag 27 oktober. Natuurlijk doen we een bingo en gaan we sjoelen. Ook staan er voor de liefhebbers allerlei Nederlandse tafelspelen gereed.

We willen van de gelegenheid gebruik maken om de initiatiefgroep voor te stellen die bezig is met het oprichten van de Nederlandse School in Mexico, inclusief de beoogde leerkracht en schoolleider. Zo kunnen ouders en toekomstige leerlingen op een ludieke manier al een beetje kennismaken met medeleerlingen en leiders!

In dit kader organiseren we ook een boekenruil. We zullen een tafel klaarzetten waar mensen boeken kunnen neerleggen en oppikken. Er zijn namelijk heel veel positieve reacties gekomen op het initiatief om Nederlandse taal- en cultuurles voor kinderen op te zetten, waaronder een aantal reacties van mensen die leesboeken en lesmaterialen aanbieden. Graag willen we daarvan gebruik maken om een begin te maken met een bibliotheek voor de school. Ook willen we mensen de gelegenheid te geven hun eigen bibliotheek te reorganiseren. Deze boekenruil staat open voor alles wat Nederlandstalig is, van kinderboeken tot lesmaterialen en literatuur.

De Nederlandse Vereniging in Mexico vraagt voor deze middag een bijdrage van 100 peso per volwassene en 50 peso per kind. Dat is om sapjes, frisdrank, knabbels, hapjes en prijzen te bekostigen. Daarnaast kunnen we verklappen dat La Poffería, een startup van onze landgenoot Glenn en zijn partner Gypsy, aanwezig zal zijn om waar je bijstaat en tegen aparte betaling alle poffertjes te maken die je op kan. Ook zijn er alcoholische dranken verkrijgbaar tegen kostprijs.

Kortom, kom gezellig met of zonder kinderen naar de Spelletjesmiddag om eens ouderwets te mens-erger-je-nieten of je krachten te meten met experts in Scrabble. Wie weet wordt er nog geklaverjast ook! Er is in ieder geval van alles te doen. Schrijf je in via de website NVMexico.com, of per email aan [email protected] of via de Facebook pagina @NVMexico. Na inschrijving krijg je het precieze adres toegestuurd.