Doorgaan naar hoofdcontent

Goede loting voor kunstrijdster Scheepens

Goede loting voor kunstrijdster Scheepens
Kunstrijdster Caya Scheepens heeft gunstig geloot voor haar korte kür, morgen tijdens het European Youth Olympic Festival in Sarajevo.Caya Scheepens is op weg naar de laatste training voor haar eerste competitiedag als we haar spreken. Morgen rijdt ze de korte kür. "Ik heb er veel zin in," vertrouwt ze ons toe. "Gisteren heb ik hier voor het eerst getraind. Alles herhalen. Het voelde goed. We hebben ook de verrichtingen van de concurrentes een beetje kunnen bekijken. Sommigen ken ik wel, van eerdere wedstrijden. Het wordt een wedstrijd met een mooi hoog niveau." Over haar eigen verwachte niveau zegt ze: "Ik kijk in de korte kür niet zozeer naar mijn positie, maar meer naar de behaalde punten. Afgelopen tijd haalde ik in goede wedstrijden 45 à 46 punten. Ik hoop dat ik dat morgen ook bereik. Daarmee eindig ik meestal in de middenmoot en dat geeft een fijne placering bij de vrije kür de...
Lees verder

Shorttrackers door naar finale relay
De shorttrackers van Talent TeamNL hebben vandaag bij het European Youth Olympic Festival EYOF in Sarajevo de 500m en de halve finales van de relay gereden. Michelle Velzeboer, gisteren goed voor brons op de 1500m, haalde vandaag op de 500m een knappe vierde plaats. Yael Prengers bracht het tot de halve finales. Bij de jongens lukte het Jesse Spreijers niet om zich in de series te plaatsen voor een vervolg, Zeno de Boer schopte het tot de halve finale. Deze sporters samen plaatsten zich als team op de relay vrij gemakkelijk voor de finale. Zeno vertelt dat hij niet tevreden is met zijn resultaat op de 500 meter. "In de halve finale maakte ik een tactische fout. Ik startte niet goed, reed toen dat gat naar de anderen wel dicht, maar raakte daarbij een van de tegenstanders. Toen was ik mijn snelheid kwijt. Echt balen. Ik kan er maar één voordeel in zien: hier leer ik weer van." Een dure...
Lees verder

EYOF Sarajevo: skiester Kiara Derks 27ste op reuzenslalom
Alpineskiester Kiara Derks startte op de derde wedstrijddag van het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Sarajevo op de reuzenslalom, haar favoriete onderdeel.  In een veld van maar liefst 101 alpineskiesters finishte Kiara Derks uit Almere uiteindelijk op plaats 27. Ze had er meer van verwacht: "Ik had een goed gevoel aan de start, maar ik maakte helaas op de verkeerde plaatsen wat foutjes. Daardoor verloor ik te veel snelheid. Na de eerste run stond ik op de 16e positie maar ik heb ook in de tweede run nog wel wat laten liggen. Zo kwam ik op die 27e plek uit." Coach Leroy Schrijnemaekers is uiteindelijk redelijk tevreden over de EYOF-week. "Een top 30-plaats is een net resultaat, daar mag Kiara best trots op zijn. Voor een land zonder bergen of sneeuw doen we het niet gek. Het positieve van de gemaakte foutjes is dat er te verbeteren valt. Er is dus zeker potentie om verder te...
Lees verder