donderdag 28 maart 2019

Bericht over opzegging investeringsbeschermingsovereenkomst Nederland - Tanzania

Bericht over opzegging investeringsbeschermingsovereenkomst Nederland - Tanzania
De Verenigde Republiek Tanzania heeft het Koninkrijk der Nederlanden in september 2018 op de hoogte gesteld van haar voornemen om de bestaande investeringsbeschermingsovereenkomst (IBO) op te zeggen. Ondanks inspanningen om de huidige IBO tijdelijk te verlengen en/of zo snel mogelijk onderhandelingen te starten voor een nieuwe overeenkomst, is er nog geen vooruitgang geboekt.Dit betekent dat nieuwe Nederlandse investeerders in Tanzania (en nieuwe Tanzaniaanse investeerders in Nederland) vanaf 1...
Lees verder

Aanvragen Nederlands reisdocument in Rhodos, 2 april 2019
Twee consulaire medewerkers van de Nederlandse ambassade in Athene zullen op 2 april 2019 in Rhodos aanvragen voor Nederlandse reisdocumenten innemen en vingerafdrukken afnemen met een mobiel aanvraagstation.
Lees verder

#DutchAcademics: Nederlandse academici in VK verenigen zich
Zo'n 100 Nederlandse academici die wonen en werken in het Verenigd Koninkrijk waren vrijdag 22 maart bijeen in Londen. Aan de vooravond van Brexit is er veel behoefte aan het uitwisselen van kennis en ervaringen met Nederlandse vakgenoten, zo bleek. Deze netwerkbijeenkomst was georganiseerd door de Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk, in samenwerking met het ministerie van OCW en de KNAW.
Lees verder

Minister Blok naar Australië en Maleisië over MH17
Minister Blok van Buitenlandse Zaken bezoekt Australië en Maleisië op woensdag 27 en donderdag 28 maart. Hij doet eerst Sydney en Canberra aan en vervolgens Kuala Lumpur. De minister zal in Australië en Maleisië uitgebreid stilstaan bij vlucht MH17.
Lees verder

Nederland en Duitsland spreken af samen op te trekken bij minimumbelasting
Staatssecretaris Snel heeft woensdag in Berlijn met de Duitse minister van Financiën Scholz de afspraak gemaakt om gezamenlijk op te trekken bij de gesprekken die in internationaal verband plaatsvinden over het invoeren van een minimumbelasting.
Lees verder