Doorgaan naar hoofdcontent

Ons Oranje! Selectie Speelsters onder 17 voor EK-kwalificatie

Selectie Speelsters onder 17 voor EK-kwalificatie
De definitieve selectie voor de eerste EK-kwalificatieronde van Speelsters onder 17 is bekend. KNVB-coach Robert de Pauw heeft een twintigtal speelsters opgeroepen voor de drie wedstrijden die zullen worden afgewerkt op het eiland Madeira in Portugal.
Lees verder

Onder 17 toont veerkracht en ontsnapt tegen Wales: 2-1
Gefronste wenkbrauwen en verhitte discussies op de hoofdtribune van Sportpark Parkzicht in Uden. Wat gebeurt hier? Oranje onder 17, de Europees kampioen van de afgelopen twee jaar, zit diep in de problemen in deze eerste EK-kwalificatieronde.
Lees verder

10 feiten over Wit-Rusland - Nederland
Vanavond speelt het Nederlands elftal de zesde wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks. We blikken vooruit op het duel tegen Wit-Rusland aan de hand van tien feiten.
Lees verder

Oranje dankzij Wijnaldum weer dichter bij EURO 2020
En weer een stap dichterbij! Het moet wel heel raar lopen, wil het Nederlands elftal EURO 2020 nog mislopen. Na de late overwinning op Noord-Ierland scoorde Oranje tegen Wit-Rusland de tweede driepunter in vier dagen: 1-2. Georginio Wijnaldum nam de ploeg met twee treffers bij de hand.
Lees verder

Georginio Wijnaldum lacht: 'Zat er lekker in, hè?'
Het was na Wit-Rusland-Nederland niet heel moeilijk om een man van de wedstrijd aan te wijzen. Georginio Wijnaldum nam Oranje bij de hand in Minsk, met twee treffers voor rust. Maar hij was ook kritisch. "Er zit nog veel rek in Oranje en we willen beter worden."
Lees verder

Onder 19 wint kwalificatiepoule na zakelijke zege op Israël
Op uiterst zakelijke wijze heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar maandag de eerste EK-kwalificatieronde afgesloten. Dankzij een 2-0 zege op Israël - goals van Marouan Azarkan en Wouter Burger - sleepten de Oranjetalenten in Letland het maximale puntenaantal uit het vuur. Daardoor zijn zij zo goed als zeker van een plek in pot 1 bij de loting voor de Eliteronde.
Lees verder

Onder 20 knokt zich naar benauwde zege in Polen
In de afgelopen weken had Oranje onder 20 haar portie pech wel gehad. Tegen Engeland, Duitsland en Portugal kreeg de ploeg niet het resultaat dat het verdiende, maar tegen Polen viel het dubbeltje eindelijk een keer de goede kant op voor Bert Konterman en zijn mannen. Nederland won met 1-2. "Een gelukje", gaf de coach ruiterlijk toe. "Maar mag het een keer?"
Lees verder

Selectie zaalvoetbalvrouwen voor trainingsstage op KNVB Campus
De Nederlandse zaalvoetbalvrouwen beleggen eind oktober een tweedaagse trainingsstage in Zeist. De ploeg komt op zaterdag 26 en zondag 27 oktober bijeen op de KNVB Campus.
Lees verder

Jong Oranje wint in Noorwegen ook derde duel
Jong Oranje heeft de goede start in de EK-kwalificatie dinsdag een goed vervolg gegeven. In en tegen Noorwegen won de ploeg van KNVB-coach Erwin van de Looi opvallend gemakkelijk met 0-4. Rick van Drongelen (twee keer), Calvin Stengs en Dani de Wit maakten de treffers.
Lees verder

Van de Looi: 'Ze hadden veel respect voor ons'
Erwin van de Looi zag dinsdag hoe zijn Jong Oranje opvallend eenvoudig directe concurrent Noorwegen versloeg. Het werd in Brammen 0-4. En dat terwijl de tegenstander extreem verdedigend aan de wedstrijd begon.
Lees verder

Onder 17 naar Eliteronde na dikverdiende zege op Slovenië
De opluchting is groot als Dillon Hoogewerf kort na de pauze van dichtbij de 1-0 op het scorebord zet. Massaal vliegt het team richting de zijlijn waar spelers en staf elkaar in de armen vallen. "Dit kan niet meer misgaan", zo is het gevoel. De eliteronde is bereikt.
Lees verder