Doorgaan naar hoofdcontent

Vera Zijlstra strandt in halve finales bouldering

Vera Zijlstra strandt in halve finales bouldering
DOHA - Het 3x3 basketbalteam van TeamNL is de eerste editie van de World Beach Games gestart met twee zeges. Esther Fokke, Myrthe den Heeten, Charlotte van Kleef en Fleur Kuijt waren in de openingswedstrijd met 16-11 te sterk voor Brazilië. Vervolgens werd Madagascar met 17-3 geklopt. Bij het bouldering is Vera Zijlstra uitgeschakeld in de halve finales. Kitefoilster Mariska Wildenberg werd tiende in de eerste run. Vanwege de wind zijn de overige drie runs niet gezeild. Wakeboardster Sanne Meijer als eerste door naar de finale.
Lees verder

Wakeboardster Sanne Meijer pakt goud op Beach Games
DOHA - Wakeboardster Sanne Meijer heeft in Qatar bij de eerste editie van de World Beach Games goud veroverd. De 22-jarige Groningse tekende daarmee voor de eerste medaille voor TeamNL ooit op dit nieuwe multisportevenement. Bij het aquatlon, een combinatie van zwemmen en hardlopen, is Silke de Wolde als elfde gefinisht. De Almeerse klokte een tijd van 31:21. Eva Cornelisse werd zestiende in 32:12. Mariska Wildenberg is bij het kitefoil-racen na zeven races door naar de halve finales. De nummers 1 en 2 hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale.
Lees verder

Basketbalsters winnen ook derde duel op Beach Games
DOHA - Onze 3x3 basketbalsters hebben op de World Beach Games in Qatar ook hun derde wedstrijd gewonnen. Na zeges op Brazilië en Madagascar waren Esther Fokke, Myrthe den Heeten, Charlotte van Kleef en Fleur Kuijt vandaag met 5-21 te sterk voor Mongolië.Mariska Wildenberg is het niet gelukt om tot de finale door te dringen van het kitefoilen. De Nederlandse strandde in de halve finale en vond zich in de eindranking terug op de veertiende plaats. De Amerikaanse Daniela Moroz ging er met het goud vandoor, voor de Poolse Damasiewicz en de Russische Kalinina.
Lees verder