Doorgaan naar hoofdcontent

In het buitenland Nederlandse TV en series kijken? Zo doe je het!

Iedereen die al een tijdje in het buitenland woont, heeft wel eens de behoefte aan iets Nederlands. Dat kan een lekker stukje kaas of een boterham met pindakaas zijn, maar ook een leuke Nederlandse film of serie. En die zijn vaak door streamingdiensten geblokkeerd in het buitenland. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je Nederlandse televisie kunt kijken?

Nederlandse programma’s zijn bij streamingdiensten zoals NPO Start, RTL XL en Netflix in verband met uitzendrechten vaak niet te bekijken vanuit het buitenland. Er zit dan een geoblokkade op. Met name buiten de EU is het Nederlandse aanbod sterk beperkt, maar ook binnen de EU zijn niet alle films en series uit Nederland te bekijken.

Internetten via een Nederlandse server met een VPN

Om toch Nederlandse televisie te kunnen kijken, moet je een streamingdienst laten denken dat je vanuit Nederland gebruik wil maken van hun diensten. Dat krijg je voor elkaar met behulp van een zogeheten Virtual Private Network (VPN): een privénetwerk dat je internetverkeer versleutelt en via een externe server laat lopen.

Verbind je jouw VPN met een server die zich in Nederland bevindt, dan lijkt jouw internetverkeer voor alle streamingdiensten vanuit Nederland te komen. Op die manier is er geen sprake meer van een geoblokkade en kan je alle Nederlandse films en series kijken. Zo kun je gewoon meepraten over de nieuwste films en series met al je vrienden en familie die in Nederland wonen.

Overzicht in groot aanbod aan VPN’s

Wil je een VPN gebruiken, dan is het belangrijk dat je je eerst verdiept in de verschillende aanbieders. Er zijn namelijk heel veel verschillende aanbieders die in bepaalde aspecten van elkaar verschillen.

VPNGids.nl heeft de beste VPN-aanbieders beoordeeld op onder meer snelheid en veiligheid om de keuze wat makkelijker te maken. In totaal werden 35 verschillende VPN’s met elkaar vergeleken en is er op basis daarvan een top 5 samengesteld.

Ook is getest of de providers werden herkend door streamingdiensten. Sommige aanbieders worden namelijk geblokkeerd door bijvoorbeeld Netflix. Alle resultaten zijn overzichtelijk op een rij gezet, zodat je de VPN-provider kunt uitzoeken die het beste bij jou past.