Doorgaan naar hoofdcontent

Ons Oranje! Voorlopige selectie Nederlands elftal telt 30 namen

Voorlopige selectie Nederlands elftal telt 30 namen
Bondscoach Ronald Koeman heeft woensdag zijn voorlopige selectie vrijgegeven voor de EK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Duitsland. Kenneth Vermeer is één van de meest opvallende gezichten in de 30 man tellende voorlopige spelersgroep. Door een blessure bij Justin Bijlow, die onderdeel uitmaakte van de voorselectie in november, staat Vermeer de laatste weken onder de lat bij Feyenoord. Vermeer keepte in het verleden vijf interlands voor het Nederlands elftal. In die duels kreeg hij geen enkel doelpunt tegen. Zijn laatste wedstrijd in Oranje speelde Vermeer op 31 maart 2015 tegen Spanje. Het Nederlands elftal won dat duel met 2-0, dankzij treffers van Stefan de Vrij en Davy Klaassen. Voorlopige selectie NaamClubPatrick van AanholtCrystal PalaceNathan AkéBournemouthRyan BabelFulhamDonny van de BeekAjaxSteven BerghuisFeyenoordSteven BergwijnPSVMarco BizotAZDaley BlindAjaxJasper CillessenFC BarcelonaMemphis DepayOlympique LyonVirgil van DijkLiverpoolDenzel DumfriesPSVDaryl JanmaatWatfordFrenkie de JongAjaxLuuk de JongPSVTerence KongoloHuddersfield TownMatthijs de LigtAjaxQuincy PromesSevillaDavy PröpperBrighton & Hove AlbionMarten de RoonAtalanta BergamoPablo RosarioPSVKevin StrootmanOlympique MarseilleKenny TeteOlympique LyonKenneth VermeerFeyenoordTonny VilhenaFeyenoordRuud VormerClub BruggeStefan de VrijInternazionaleWout WeghorstVfL WolfsburgGeorginio WijnaldumLiverpoolJeroen ZoetFeyenoord EK 2020 De wedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland zijn voor het Nederlands elftal de eerste wedstrijden in de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap 2020. Oranje neemt het op donderdag 21 maart in Stadion Feijenoord op tegen Wit-Rusland. Zondag 24 maart staat in de Johan Cruijff Arena de wedstrijd tegen Duitsland op het programma. Oranje neemt het in groep C van de EK-kwalificatie verder op tegen Noord-Ierland en Estland. De nummer één en twee plaatsen zich voor het eindtoernooi.
Lees verder

Meld je aan voor bezoek aan training Nederlands elftal
Het Nederlands elftal opent maandag 18 maart de deuren voor alle Oranjefans. Op de KNVB Campus in Zeist werkt het team die dag een training af richting de interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland. De training is open en is dus toegankelijk voor het publiek. Een unieke mogelijkheid om onze internationals van dichtbij in actie te zien. Bondscoach Ronald Koeman en de spelers van Oranje melden zich om 17.00 uur op het veld van de KNVB Campus. Oranje traint maandag 18 maart om 17.00 uur op de KNVB Campus in Zeist. Toegangskaart verplicht De toegang is gratis, maar je hebt wél een ticket nodig. Ook voor het parkeren dienen bezoekers een parkeerkaart in bezit te hebben. Wees er snel bij, want parkeerplaatsen zijn schaars. Vraag toegangsticket aan!Wil je maandag 18 maart van de partij zijn? Vraag dan hier een ticket aan. Vraag parkeerticket aan!Kom je met de auto naar Zeist? Vraag dan hier een parkeerkaart aan. Start EK-kwalificatie De interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland zijn de eerste duels in de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap in 2020. Oranje neemt het in groep C verder op tegen Noord-Ierland en Estland. De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor het EK. 
Lees verder

Kaartverkoop thuisduels Estland en Noord-Ierland start 21 maart
In het najaar speelt het Nederlands elftal nog twee thuiswedstrijden in de kwalificatie voor EURO2020. Donderdag 10 oktober neemt Oranje het in Rotterdam op tegen Noord-Ierland en dinsdag 19 november komt in Amsterdam Estland op bezoek. De kaartverkoop voor Oranje ClubCardhouders start donderdag 21 maart. De aftrap van beide wedstrijden is om 20.45 uur. Het zijn de laatste thuisinterlands in de strijd om een ticket voor de Europese eindronde van 2020. Sta jij ook dit najaar in De Kuip en de Johan Cruijff ArenA achter Oranje? Start kaartverkoop De exclusieve kaartverkoop voor Oranje ClubCardhouders voor deze wedstrijden start donderdag 21 maart om 12.00 uur. Oranje ClubCardhouders ontvangen gedurende de gehele verkoopperiode 10% procent korting op tickets (maximaal 10 tickets per wedstrijd). Maandag 25 maart om 12.00 uur, begint de vrije verkoop. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro. Hoe koop ik kaartenKijk hier voor meer informatie. Familie- en sfeervak Ook bij deze interlands tegen Noord-Ierland en Estland is er een familievak in de stadions. Kinderen tot en met 14 jaar ontvangen hiervoor 50% korting op hun kaartje. Daarnaast is op één van de korte zijdes achter het doel (eerste ring) bestemd als sfeervak. In dit vak staan de Oranjetrommelaars en je vindt er een groot deel van de vaste Oranjesupporters. Koop dus voor dit vak jouw ticket als je samen met andere fans wilt zorgen voor extra sfeer in het stadion! Wil je met een groep naast elkaar zitten of meteen bestellen voor andere Oranje ClubCardhouders? Dan dien je de tickets in dezelfde transactie bestellen. ZitplaatsNoord-IerlandEstlandCat. 1 (lange zijde eerste ring)€ 65,00  € 65,00 Cat. 2 (hoekvakken lange zijde, lange zijde 2e ring)€ 49,00€ 49,00 Cat. 3 (achter goal, hoekvakken 2e ring)     € 36,00€ 36,00 Cat. 4 (achter goal, hoekvakken 2e ring)  € 30,00      € 30,00 Cat. 5 (2e ring achter goal)   € 25,00   € 25,00 Oranje ClubCard Met de Oranje ClubCard spaar je punten door wedstrijden te bezoeken. Hoe meer punten je hebt, hoe groter de kans op tickets bij plaatsing van het Nederlands elftal voor EURO2020. Minimaal twee groepswedstrijden worden dan in Amsterdam gespeeld.  Aanvragen Oranje ClubCardKijk hier voor meer informatie. KaartverkoopDe kaartverkoop voor Oranje ClubCardhouders voor de interlands tegen Noord-Ierland en Estland start donderdag 21 maart om 12.00 uur.
Lees verder

Oranje start EK-kwalificatie met 25 man
Bondscoach Ronald Koeman heeft 25 spelers geselecteerd voor de EK-kwalificatie-ontmoetingen van het Nederlands elftal met Wit-Rusland (donderdag 21 maart) en Duitsland (zondag 24 maart). In vergelijking met de spelersgroep voor Oranjes laatste twee groepsduels in de UEFA Nations League in november keren Feyenoorder Steven Berghuis en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) terug in de selectie. Daarentegen ontbreekt enkelvoudig international Javairô Dilrosun. De aanvaller van Hertha BSC is door KNVB-coach Erwin van de Looi opgeroepen voor Jong Oranje. Ten opzichte van de voorselectie maken Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Kenneth Vermeer, Ruud Vormer en Wout Weghorst geen deel uit van de groep. De selectie NaamClubPatrick van AanholtCrystal PalaceNathan AkéBournemouthRyan BabelFulhamDonny van de BeekAjaxSteven BerghuisFeyenoordSteven BergwijnPSVMarco BizotAZDaley BlindAjaxJasper CillessenFC BarcelonaMemphis DepayOlympique LyonVirgil van DijkLiverpoolDenzel DumfriesPSVFrenkie de JongAjaxLuuk de JongPSVMatthijs de LigtAjaxQuincy PromesSevillaDavy PröpperBrighton & Hove AlbionMarten de RoonAtalanta BergamoPablo RosarioPSVKevin StrootmanOlympique MarseilleKenny TeteOlympique LyonTonny VilhenaFeyenoordStefan de VrijInternazionaleGeorginio WijnaldumLiverpoolJeroen ZoetPSV Oranje begint donderdag 21 maart aan de campagne die tot plaatsing voor EURO2020 moet leiden. In Stadion Feijenoord ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Wit-Rusland. Voor dit duel in Rotterdam, dat om 20.45 uur begint, zijn nog kaarten te koop. Dat geldt niet voor het treffen met Duitsland dat drie dagen later, zondag 24 maart, vanaf 20.45 uur wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Deze wedstrijd was eind vorige maand al uitverkocht.
Lees verder

Geen publiek bij training van het Nederlands elftal
De training van het Nederlands elftal is vanmiddag toch niet open voor publiek. Dat heeft de KNVB in overleg met de politie besloten. De gebeurtenissen van vandaag in Utrecht liggen aan deze beslissing ten grondslag. De KNVB staat in nauw contact met de autoriteiten en zal de situatie blijvend monitoren. Voor de open Oranjetraining vanmiddag hadden zich ruim achthonderd bezoekers gemeld.
Lees verder