dinsdag 16 april 2019

Blog Nederlands gezin in Roemenië: Hoesten en proesten!

 
Hoesten en proesten!
Behalve dat je op het Roemeense platteland je kan laten vervoeren met de 'Maxi-Taxi', een minibusje dat dienst doet als streekvervoer, kun je ook proberen om te liften om zo je bestemming te bereiken. Dat gebeurt hier veel. Mensen staan niet met de duim omhoog om je te laten stoppen, maar ze zwaaien met hun arm. Elke dag dat ik op de weg zit zie ik ze staan. De lifters. Het is niet één bepaald type die lift, maar het kan iedereen zijn. Jong, oud, man, vrouw. Alleen mannen of jongens neem ik, als ik alleen in de auto zit, niet mee. Ik kan heus wel stoppen voor een man of voor een jongen, maar ik vind het niet verstandig. Voor vrouwen en meisjes daarentegen stop ik wel. Ook niet altijd, maar als ik er zin in heb om iemand mee te nemen. Soms tref je een leuk iemand aan en soms is iemand...
Lees verder