Doorgaan naar hoofdcontent

Verenigde Staten: DE HOND ACHTER DE DEUR | 3 Mei 2019



     
 
Banner3-TOP.png
Banner-LEFT.png

DE HOND ACHTER DE DEUR
De TNC 40-45 lezing door Paul Binnerts
Vrijdag, 3 Mei 2019 | 7:30 PM - 9:00 PM


Banner3-RIGHT.png

 
 

Dear Nederlandse Nederlandse,

In honor of Dutch 'National Remembrance Day' (Dodenherdenking) on May 4th and Liberation Day (Bevrijdingsdag) on May 5th, The Netherland Club of NY will do the annual '40|45 Commemoration' on Vrijdag, 3 Mei 2019. This event will be in the Dutch language.

Rond 4 en 5 mei zal TNC traditiegetrouw stilstaan bij de Tweede Wereldoorlog. Op Vrijdag, 3 Mei 2019 organiseren we een speciale avond met een vertelling van de in NY wonende Nederlandse regisseur, schrijver en acteur Paul Binnerts, getiteld 'DE HOND ACHTER DE DEUR', met muzikale omlijsting door pianist Marius van den Brink. Het belooft een gedenkwaardige en bijzondere avond te worden, waarvoor we u van harte uitnodigen.

 
 

DE HOND ACHTER DE DEUR
Voor het aangrijpende verhaal van DE HOND ACHTER DE DEUR heeft Paul zich laten inspireren door zijn eigen familiegeschiedenis. Meer dan enkele vergeelde documenten en oude foto's uit het familiearchief stonden hem niet ter beschikking. Intensief onderzoek naar de geschiedenis van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog stelde hem in staat de gebeurtenissen in zijn ouderlijk huis te reconstrueren. Dit leverde meer vragen op dan antwoorden: wat ging er om in zijn ouders en wat dreef hen tot hun beslissingen? Daarop gaven de documenten en de historische feiten geen antwoord.

Paul besloot een roman te schrijven, waarin hij personages opvoert die weliswaar zijn geïnspireerd door zijn familie, maar die niet zijn. Het zijn fictieve personages in een 'gedroomde' familiegeschiedenis, die zich afspeelt in een historische context. Daarbij draait het voortdurend om de keuzes die deze mensen moeten maken. A of B? Links of rechts? Wel of niet? Ogenschijnlijk kleine keuzes, met onvoorziene grote gevolgen.

PaulBinnerts.jpg
- Paul Binnerts (by Frankie Alduino)

 
 

Paul Binnerts legt momenteel de laatste hand aan zijn roman. Maar speciaal voor TNC zal hij het verhaal bewerken tot een theatervertelling, afgewisseld met lezingen uit zijn boek en muzikaal omlijst door de jonge Nederlandse pianist Marius van den Brink. Een avond die u zal meenemen in de afwegingen van de verschillende personages. Wat zou u doen in hun geval? Of deden de keuzes er niet toe, omdat het langzaam sluitende net onontkoombaar was? En aan het eind van de avond zal ongetwijfeld de 'wat-als' vraag door uw hoofd spelen.

 
     


Balk - WHEN 2.pngVrijdag
3 Mei 2019
7:30 PM - 9:00 PM
Deuren open: 7:15 PM

 

Balk - WHERE 2.pngThe Warwick Hotel
Davies (begane grond)
65 West 54th Street
New York

 

Balk - INFO 2.pngTNC Members: GRATIS
Non-members: $15
Language: Nederlands

 

If you would like to attend, please get your tickets via the 'Register here' button below.

Register-here (Eng).jpg

 
 
 
 

Looking forward to seeing you at this event.

Kind regards,

The team at TNC New York

 
  Onderbalk2.jpg