maandag 27 mei 2019

Ambassades openen hun deuren op verkiezingsdag

Ambassades openen hun deuren op verkiezingsdag
Een aantal Nederlandse ambassades opent op verkiezingsdag de deuren voor Nederlandse kiezers die willen stemmen voor het Europees Parlement. Op 8 ambassades in landen waar veel Nederlanders wonen zijn briefstembureaus ingericht. Daar worden ter plekke de Nederlandse stemmen geteld.
Lees verder

Seminar Green Economy and E-Mobility Italy
Op 14 juni a.s. zal bij het RVO in Den Haag een Kansenseminar over green economy en e-mobility in Italië plaatsvinden.
Lees verder

Songfestival 2019: driedubbele winst in Tel Aviv
Duncan Laurence werd met zijn lied 'Arcade' de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019. Maar Nederland behaalde ook culturele en diplomatieke winst, volgens Sivan Ben Hamo en Janneke van Hemmen van de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.
Lees verder

Wereldwijd stemmen voor de Europese Verkiezingen
Ook Nederlanders in het buitenland brachten op 23 mei hun stem uit voor het Europees Parlement. Wie zich op tijd registreerde ontving een briefstembewijs en kon dat per post of via de ambassade inleveren. Op 8 speciale briefstembureaus kon dat nog tot 15.00 uur lokale tijd op de verkiezingsdag.
Lees verder

Ambassades tellen ruim 19.000 stemmen
Op 8 ambassades waren voor de Europese parlementsverkiezingen speciale briefstembureaus ingericht. Nederlanders die in het buitenland hun stem uitbrachten konden hun briefstembewijs per post sturen, of zelf langsbrengen tot de middag van de verkiezingsdag. In totaal kwam via de ambassades ruim de helft van het totaal aantal buitenlandse stemmen binnen.
Lees verder