dinsdag 7 mei 2019

Tips voor reizen tijdens de Ramadan

Tips voor reizen tijdens de Ramadan
De maand Ramadan heeft in sommige landen een grote invloed op het dagelijks leven. Voor reizigers naar islamitische landen is het slim om daar rekening mee te houden. Onze ambassades in Indonesië, Marokko en Tanzania hebben handige tips.
Lees verder

Shiraka Public Finance Management training 2019
De overgang naar democratie is een langdurig proces met voor- en achteruitgang. Daarom steunt Nederland sinds 2016 het programma Shiraka. In het Arabisch betekent Shiraka partnerschap. De veranderende verhouding tussen de burger en de overheid staat bij Shiraka centraal.
Lees verder

Europese verkiezingen
Beste Nederlanders! Op 23 mei 2019 kunt u als kiezer buiten Nederland weer stemmen. U brengt uw stem uit tijdens de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement.
Lees verder

Duitsland: Nationale Herdenking 4 mei
Op zaterdag 4 mei heeft de nationale herdenking plaatsgevonden in de Gedenkstätte Sachsenhausen. Voor de 10e maal op rij sprak een Duits gastspreker tijdens de herdenkings­plechtigheid. De herdenking werd door ongeveer 150 personen bijgewoond.
Lees verder

Gezocht: Een zakenpartner om op te leunen
Je ziet een markt over de grens. Een concurrent zit er al. Maar hoe krijg je een voet tussen de deur in een land waar je de weg – of de taal - niet kent? Het Alkmaarse bedrijf Plymovent verkoopt hun systemen voor de verwijdering van uitlaatgassen in 58 landen. Business Development manager Marc Laan vertelt over de zoektocht naar betrouwbare distributeurs, en welke rol RVO en de ambassade daarbij kunnen spelen.
Lees verder