vrijdag 7 juni 2019

Blog 9 van ambassadeur Kees Rade

Blog 9 van ambassadeur Kees Rade
Beste landgenoten, Twee begrippen stonden in de maand mei centraal: koning en duurzaamheid. Allereerst de kroning van ZM Koning Rama X. Een groots gebeuren, waar u ongetwijfeld delen van op de televisie heeft gezien. Zelf mocht ik aan twee onderdelen deelnemen. Allereerst aan de formele kennismaking op 4 mei van de net gekroonde koning met de regering, het parlement, de rechterlijke macht, de Privy Councillors en een selectie van het diplomatieke corps, bestaande uit de meest seniore leden...
Lees verder

Economische nieuwsbrief, Juni 2019
Deze maand o.a.: - Sylvestre Ilunga Ilunkamba appointed as Prime Minister of DR Congo; - Netherlands: Cabinet seeks 'new balance' in relation to China; - DRC: Kinshasa-Brazzaville bridge causes some buzz on both sides of the Congo River; - The Continental Free Trade Area in effect as of May 30th; - Agreement finally reached between the IMF and Brazzaville.
Lees verder

Gezocht stagiair(e) afdeling afdeling Politiek, Pers- en Culturele Zaken op Nederlandse ambassade in Buenos Aires
De Nederlandse ambassade te Buenos Aires biedt de mogelijkheid om stage te lopen op de Afdeling Politiek, Pers- en Culturele Zaken. Vanaf 1 september 2019 t/m 31 januari 2020 is op deze afdeling een plaats beschikbaar voor een stagiair(e). Zie de onderstaande link voor meer informatie! (deadline: t/m 14 juni 2019)
Lees verder

Duitsland: mededeling betreffende sluitingstijden tijdens Pinksteren
De Nederlandse ambassade in Berlijn, de consulaten-generaal in Düsseldorf en München en de handelskantoren (NBSO's) in Frankfurt am Main, Hamburg en Stuttgart zijn op maandag 10 juni (Pinksteren) gesloten. Een overzicht van alle sluitingsdagen in 2019 vindt u hier.
Lees verder

London Produce Show 2019: Nederland opnieuw in de spotlight
Van 5 tot 7 juni vond in Londen de zesde editie van de London Produce Show and Conference plaats. Nederland was dit jaar opnieuw goed vertegenwoordigd. Naast het door de Holland Fresh Group georganiseerde paviljoen sponsorde de Ambassade een marketingprijs, een groenten en fruit tekencompetitie voor schoolkinderen en sprak de landbouwraad tijdens een seminar over kringlooplandbouw.
Lees verder