Doorgaan naar hoofdcontent

De Nederlandse borrel: 1 augustus  • Maandelijkse borrel
  • Seniorenlunch
  • Oproep cámara Chilena Holandesa
  • Oproep Oorlogsgravenstichting
  • Een frisse blik op de toekomst van de NLV
  • Organiseer zelf een activiteit

Maandelijkse borrel


Yes! we gaan weer borrelen! Iedereen is welkom op de Nederlandse borrel op donderdag 1 augustus vanaf 19.00 uur in Flannery's Beerhouse op Tobalaba 379. Op het balkon op de 2e etage (aan de voorzijde). Anne-Sophie (foto) zal de borrel hosten.
Tot dan!
 

Seniorenlunch 7 september

 
Naar aanleiding van de poll zal de seniorenlunch plaatsvinden op zaterdag 7 September. Graag horen we of je erbij bent. Via deze link kun je je opgeven en iedereen is welkom. De tijd en locatie zullen we tegen die tijd communiceren per e-mail naar diegenen die zich hebben opgegeven. We hopen weer veel (oude) bekenden te mogen verwelkomen!

Oproep cámera Chilena Holandesa

De Nederlands Chileense kamer van koophandel is bezig zich om te vormen tot een services en netwerk organisatie. Het doel is om de commercie tussen Chili en Nederland, in de breedste zin van het woord, verder uit te bouwen.

Omdat we nog heel klein zijn, zijn we op dit moment nog afhankelijk van vrijwilligers en/of freelancers (als we een betaalde opdracht krijgen).

We willen een pool van vrijwilligers en freelancers creëren om de basis te leggen voor een meer professionele organisatie.

Als je geïnteresseerd bent om mee te denken en werken om de KvK te doen groeien, neem dan via een PM of e-mail contact op met Frans Janssen via [email protected] cl. Ook als je nog geen of weinig Spaans spreekt, hebben we beslist wat te doen.

We zoeken een web designer, communicatie specialist, iemand die databases kan bouwen, een match-maker, een evenement en programma organisator, een sales rep, mensen die een bedrijf kunnen vertegenwoordigen, etc., etc.

Het is allemaal op vrijwillige basis, dan wel op uurbasis (bij betaalde opdrachten).

www.camarachileholanda.cl 

Oproep namens oorlogsgravenstichting

Wij onderhouden wereldwijd 50.000 oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Ook in Chili.

Om ons te helpen met de inspectie van de graven hebben wij in Nederland in elke gemeente een Consul (contactpersoon) aangesteld, die voor ons één keer per jaar de oorlogsgraven in zijn/haar gemeente inspecteert.

In het buitenland hebben wij helaas geen consuls. In heel veel landen hebben wij zelfs helemaal nog geen contactpersoon. Dat maakt het voor ons moeilijk deze graven in de gaten te houden.

Wilt u onze consul worden in Chili? Wij vragen u om eenmaal per jaar de oorlogsgraven in Chili te bezoeken en daarover aan ons te rapporteren. Met uw hulp krijgen wij dan een beter beeld van de onderhoudstoestand deze oorlogsgraven.

Als u ons wilt helpen de graven te bezoeken, neem dan contact op met Ranie Nanda, [email protected] / tel: +31703131093. Wij zullen u de locaties en gegevens verstrekken zodat u voor ons aan de slag kunt gaan. 
Meer informatie over ons vindt u ook op www.oorlogsgravenstichting.nl

Een frisse blik op de toekomst van de NLV

Middelen zoals e-mail, sociale media, etc. hebben onderling contact en organische gemeenschapsvorming aanzienlijk vergemakkelijkt. Daarom vond het huidige bestuur van de Vereniging het nuttig om de doelstelling van de Vereniging met een frisse blik te bekijken. Daarbij moeten een tweetal belangrijke vragen beantwoord worden:

- Met het oog op de huidige moderne communicatiemiddelen, waar ligt de toegevoegde waarde van een Nederlandse Vereniging volgens de huidige Nederlandse gemeenschap in Chili? 
- Als er behoefte is aan meer initiatief en/of een degelijke organisatie van de Nederlandse gemeenschap in Chili, is diezelfde gemeenschap dan bereid tot persoonlijke betrokkenheid bij verenigingsactiviteiten? Bijvoorbeeld: in de vorm van vrijwillige mankracht bij het organiseren van activiteiten en evenementen?

Om de wensen en betrokkenheid van de Nederlandse gemeenschap in Chili te peilen is er een korte enquête opgesteld. We vragen je 10 minuten te besteden aan het beantwoorden van de vragen, gelieve vóór 11 augustus 2019. Jullie input zullen we op een rij zetten en indien nodig nieuwe en/of additionele doelstellingen bepalen. Wij zullen dit zo spoedig mogelijk met jullie delen.

NAAR ENQUETE: https://forms.gle/xGnfzQV2pBZsF4Hz7

 

Organiseer zelf een activiteit!

Heb jij een leuk idee voor een activiteit? Wil je een pub quiz organiseren? Of wil je een kook clubje beginnen? Ben je op zoek naar leden voor je voetbal team? Heb je zin in een oer-Hollandse BBQ? Wij nodigen je uit om zelf initiatief te nemen en een activiteit te organiseren voor de Nederlandse gemeenschap in Chili! De NLV kan je helpen door je activiteit te promoten in de nieuwsbrief en op de NLV Facebook pagina. 
Dus, stuur ons een PM of een e-mail naar [email protected] cl met de details en wij helpen met de communicatie.
Voor je het weet zit jij aan het diner met een gezellige groep Nederlanders!
 
Met vriendelijke groet,

De Nederlandse Vereniging