Doorgaan naar hoofdcontent

Ons Oranje! Oppermachtig Onder 16 blaast Finland van het veld: 2-0

Oppermachtig Onder 16 blaast Finland van het veld: 2-0
Met vijf afgedwongen corners in de eerste vijf minuten zette het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar meteen de toon. De derde poulewedstrijd op het Nordic Tournament moest en zou een zege opleveren. En dat gebeurde ook. In Henån liet Onder 16 Finland geen schijn van kans: 2-0.
Lees verder

Strijdende OranjeLeeuwinnen grijpen naast WK-titel
De OranjeLeeuwinnen hebben zondagavond in het Parc Olympique Lyonnais naast de wereldtitel gegrepen. De Verenigde Staten, nummer één op de FIFA-wereldranglijst en regerend wereldkampioen, was in de finale een maatje te groot; 2-0. Wat rest is het zilver.
Lees verder

Teleurgestelde Van Veenendaal: 'Hoop dat trots snel gaat overheersen'
Ze was opnieuw de beste speelster aan de kant van Oranje, maar het mocht niet baten. Ook met een fenomenale Sari van Veenendaal op het doel wisten de OranjeLeeuwinnen zondagavond niet voor een enorme stunt te zorgen door de Verenigde Staten te kloppen en de WK-titel voor zich op te eisen.
Lees verder

Van der Gragt: 'Nu bitter en zuur, maar we mogen trots zijn op onszelf'
Ze speelde een geweldig WK. Een uitstekende finale ook. Maar uitgerekend na een overtreding van Stefanie van der Gragt kwam de bal op de stip te liggen. Het bleek de beslissing in de wedstrijd.
Lees verder

CP-team begint goed aan WK met overwinning op Canada
Het CP-team is goed begonnen aan het WK in Sevilla. De equipe van bondscoach Max Raeven versloeg Canada in het openingsduel met 3-0. "En dat was meer dan verdiend", vond Raeven. "Want we waren de baas op het veld."
Lees verder

Nordic: Onder 16 eindigt als zesde na spektakelstuk tegen Noorwegen
Met een zesde klassering op het Nordic Tournament eindigt het seizoen voor het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar. De Oranjetalenten speelden op de laatste toernooidag in de plaatsingswedstrijd met 3-3 gelijk tegen Noorwegen. Daarna hielden beide landen het lang spannend in de beslissende penaltyreeks, maar moest Nederland na 22 (!) strafschoppen alsnog het hoofd buigen.
Lees verder

CP-team kwartfinalist na zege op Thailand
Het CP-team heeft zich op het WK in Sevilla na twee wedstrijden verzekerd van een plaats in de kwartfinales. Het team van bondscoach Max Raeven was na de 3-0 zege van zondag op Canada, dinsdagmorgen met dezelfde cijfers te sterk voor Thailand; 3-0.
Lees verder

CP-bondscoach Max Raeven: 'We zijn gegroeid'
Twee duels; zes goals voor, nul tegen. Tevreden hoorde bondscoach Max Raeven de uitstekende statistieken van zijn team aan. Door de twee zeges plaatste het CP-team zich bovendien al vóór het treffen met Rusland voor de kwartfinales. Geen overbodige luxe, gezien de kracht van dat land. "We zijn gegroeid ten opzichte van vorig jaar."
Lees verder

Oranjesupporters bedankt!
De finale tegen de Verenigde Staten ging verloren. Maar na de teleurstelling volgde al snel de trots. En die trots voedt het verlangen om ooit zelf de beste van de wereld te zijn. Misschien wel volgend jaar in Tokio op de Olympische Spelen.
Lees verder