Doorgaan naar hoofdcontent

Ons Oranje! Zinderende uitputtingsslag brengt OranjeLeeuwinnen naar WK-finale!

Zinderende uitputtingsslag brengt OranjeLeeuwinnen naar WK-finale!
De Oranjevrouwen zijn voor het eerst in de historie doorgedrongen tot de finale van het WK! In het Parc Olympique Lyonnais werd Zweden na een zinderende uitputtingsslag in de verlenging met 1-0 verslagen door een treffer van Jackie Groenen. Zondag wacht in de finale de nummer één van de FIFA-wereldranglijst; de Verenigde Staten.
Lees verder

Kaartverkoop Verenigde Staten-Nederland
De OranjeLeeuwinnen hebben zich geplaatst voor de finale van het WK! In Lyon is de Verenigde Staten op zondag 7 juli om 17.00 uur de tegenstander.
Lees verder

Groenen en Wiegman prijzen vechtmachine Oranje: 'Als team kun je meer'
Vaak scoort ze niet, Jackie Groenen, maar uitgerekend in de halve finale van het WK kroont de middenvelder zich tot matchwinner door in de verlenging de Oranjevrouwen naar een 1-0 zege op Zweden te schieten. Ze lacht. "Ik bewaar ze voor dit soort momenten."
Lees verder

Eventuele huldiging OranjeLeeuwinnen in Amsterdam
Als het Nederlands vrouwenelftal komende zondag de finale van het WK wint, dan worden de kersverse wereldkampioenen in Amsterdam gehuldigd. De eventuele huldiging is op dinsdag 9 juli en bestaat uit een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een huldiging op het Museumplein.
Lees verder

Nederlaag met perspectief voor Speelsters onder 16 op Nordic
Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar is op het Nordic Tournament tegen zijn tweede nederlaag opgelopen. De Oranjetalenten speelden donderdag een acceptabele wedstrijd tegen Engeland, maar stonden na afloop toch met lege handen. Twee treffers van Maria Edwards na rust deden Onder 16 de das om.
Lees verder

WK in Sevilla start voor CP-team met sleutelwedstrijd tegen Canada
Je zou het door al het WK-geweld van de OranjeLeeuwinnen bijna vergeten, maar niet alleen de vrouwen van Sarina Wiegman doen deze zomer een gooi naar de WK-titel. Ook het CP-team van Max Raeven droomt van een WK-medaille. "Maar dan moet alles meezitten", is de bondscoach realistisch.
Lees verder

Definitieve EK-selectie Vrouwen onder 19
De definitieve selectie voor het EK 2019 van Vrouwen onder 19 is bekend. Er zijn twintig speelsters opgeroepen door KNVB-coach Jessica Torny.
Lees verder

Oranje Fanzone voorafgaand aan WK-finale
Supporters van de OranjeLeeuwinnen die naar Lyon komen voor de WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten, kunnen zondag voorafgaand aan de wedstrijd terecht in de Oranje Fanzone.
Lees verder

Bezoekersinformatie Verenigde Staten-Nederland
Op zondag 7 juli spelen de OranjeLeeuwinnen de finale op het WK2019 in Frankrijk. Om 17.00 uur vindt in Lyon de aftrap plaats tegen de Verenigde Staten. Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de wedstrijd.
Lees verder