Doorgaan naar hoofdcontent

Reizigers in nood kunnen nu ook WhatsAppen met het ministerie van Buitenlandse Zaken

Reizigers in nood kunnen nu ook WhatsAppen met het ministerie van Buitenlandse Zaken
Nederlanders die deze zomer in de problemen komen op hun vakantieadres kunnen vanaf dinsdag ook een WhatsApp-bericht sturen naar Buitenlandse Zaken. Na een succesvolle pilot is WhatsApp vanaf dinsdag een vast communicatiemiddel van het 24/7 BZ Contact Center met Nederlanders die voor hulp of informatie een beroep doen op het ministerie. Minister Blok bracht dinsdag een werkbezoek aan het 24/7 BZ ContactCenter om met medewerkers te spreken en hun ervaringen te horen.
Lees verder

'Geloof is een onderwerp dat wereldwijd meer aandacht nodig heeft'
Nederland heeft sinds deze week een speciaal gezant voor religie en levensovertuiging. Kortweg: de religiegezant. Jos Douma, Groninger, protestant en ervaren diplomaat, pleitte als ambassadeur al voor meer verdraagzaamheid. 'Het gaat erom dat we mensen beschermen, of ze nu gelovig zijn of niet.'
Lees verder

Zomervakantie: opmerkelijke regels in het buitenland die je moet kennen
Denk je alles te weten van jouw vakantieland? Ook bekende vakantiebestemmingen hebben hun verrassingen. Check deze opmerkelijke regels en voorkom dat jouw vakantie in het water valt.
Lees verder

Vraag op 18 of 19 september uw Nederlandse paspoort aan in Halifax, NS
In de context van een bezoek aan Halifax van Ambassadeur Henk van der Zwan en enkele medewerkers van de Ambassade, stellen wij u graag in de gelegenheid om op 18 of 19 september in The Westin Nova Scotian, 1181 Hollis Street, uw Nederlandse paspoort of NIK aan te vragen. U kunt een afspraak maken via ons online afsprakensysteem; u dient eerst voor "Ottawa" te kiezen en vervolgens voor het product "Reisdocument op andere locatie dan de ambassade." Wij raden u aan de relevante pagina op onze...
Lees verder

'Het reisadvies is de basis voor al onze besluiten'
Bij een grote aanpassing van een reisadvies houdt Buitenlandse Zaken contact met de reiswereld. Bijvoorbeeld met de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds, die toeristen helpen wanneer het mis gaat met de reis. Erik Reuver, directeur van beide organisaties: 'De reisadviezen van BZ zijn ontzettend belangrijk voor ons'.
Lees verder