Doorgaan naar hoofdcontent

Back 4 Good Programma Maleisië

Back 4 Good Programma Maleisië
Het 'Back for Good' programma is een initiatief van het Maleisische ministerie van immigratie om buitenlanders die te lang in Maleisië zijn gebleven of niet in het bezit zijn van een geldig reisdocument de mogelijkheid te geven om terug te keren naar hun thuisland voor een minimale boete. Onder de reguliere wetgeving wordt een overtreding van de immigratie regels in Maleisië bestraft met hoge boetes of een gevangenisstraf. Daarom raden wij alle Nederlanders die te lang in Maleisië zijn gebleven...
Lees verder

Paspoort aanvragen in Córdoba op 26 september
Op  donderdag 26 september 2019 kunt u in Córdoba een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Buenos Aires bezoekt Córdoba die dag. Ouderen en mindervaliden krijgen voorrang bij het maken van een afspraak. Het aantal afspraakmogelijkheden is beperkt. U dient vooraf online een afspraak te maken.
Lees verder

'Peace starts with peace of mind'
Vrouwen spelen een onmisbare rol in humanitaire hulp. Om daar extra aandacht aan te besteden, is dit jaar het thema van de Internationale Dag van de Humanitaire Hulp 'Vrouwelijke humanitaire hulpverleners'. Hoe noodzakelijk hun bijdrage is, merken we bijvoorbeeld op het gebied van mentale gezondheid en psychosociale hulp (MHPSS). Die zorg is onontbeerlijk, net als voedsel, water en onderdak, maar het belang ervan wordt nog te vaak over het hoofd gezien. Vandaag, op deze bijzondere dag, laten...
Lees verder

Syrische Aya maakt portret van Koning Willem-Alexander
'Mijn Libanese en Syrische vrienden doen ons best om de mensheid en de wereld om ons heen te verbeteren, nu en als we ouder worden.' Deze belofte stuurde de 17-jarige Aya uit Syrië onlangs aan koning Willem-Alexander. Eerder ontving de koning een door haar getekend portret, nadat Aya dat meenam naar de Nederlandse ambassade in Beiroet.
Lees verder

H.E. Aart Jacobi nieuwe ambassadeur in Maleisië
Dinsdag 13 augustus is H.E. Aart Jacobi aangetreden als nieuwe ambassadeur van Nederland in Malesië. H.E. Jacobi heeft al een lange carrière bij het ministerie van Buitenlandse Zaken achter de rug en heeft onder andere de functie van ambassadeur bekleed in Suriname, China en, meest recent, Japan.
Lees verder