Doorgaan naar hoofdcontent

Holland Paviljoen op Kormarine 2019, Zuid-Korea

Holland Paviljoen op Kormarine 2019, Zuid-Korea
Van 22-25 oktober is Nederland weer vertegenwoordigd op Kormarine, Korea's tweejaarlijkse internationale maritieme beurs en conferentie in s' lands grootste havenstad, Busan.
Lees verder

Paspoort of ID-kaart aanvragen in Invercargill op 13 November 2019
Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Wellington bezoekt Invercargill op woensdag 13 november 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen, of uw Digi-D activeren.
Lees verder

Paspoort of ID-kaart aanvragen in Christchurch op 14 November 2019
Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Wellington bezoekt Christchurch op donderdag 14 november 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen, of uw Digi-D activeren.
Lees verder

'Uiteindelijk moeten daders en overlevenden weer samen verder'
'Als Hutu vrouw in Rwanda was ze getrouwd met een Tutsi man. Tijdens de genocide werden haar man en kinderen vermoord. De daders? Haar eigen broer en vader.' Rwandezen hebben nog dagelijks te maken met de gevolgen van de massamoorden in 1994. Angela Jansen werkt bij Community Based Sociotherapy Rwanda, een lokale organisatie die Rwandezen ondersteunt om met deze traumatische ervaringen om te gaan.
Lees verder

Ambassade in Kiev is gesloten op donderdag 24 oktober
De Nederlandse ambassade in Kiev is gesloten op donderdag 24 oktober
Lees verder

Vraag op maandag 18 november en dinsdag 19 novemeber 2019 uw Nederlandse paspoort aan in Adelaide
Het consulaire team van het Nederlands Consulaat-Generaal in Sydney reist af naar Adelaide voor het aannemen van Nederlandse paspoortaanvragen. U kunt vanaf donderdag, 24 oktober 12:00 AEST een afspraak maken via ons afsprakensysteem.
Lees verder

PUBLIC DIPLOMACY OFFICER
Lees verder

Working in the DRC/war children and the need for psychological assistance
Een staflid van de politieke sectie van onze ambassade heeft samen met The Carter Center een bezoek gebracht aan de provincie Kasai Central. The Carter Center voert hier een project uit gefinancierd door de Nederlandse ambassade die gericht is op de bescherming van mensenrechtenverdedigers. Dit veldbezoek heeft ons doen inzien dat er dringend psychologische hulp en bijstand nodig is voor jongeren die voorheen in de militie Kamwina Nsapu waren opgenomen.
Lees verder

Vacature – Parttime Consulair Medewerker
De Nederlandse ambassade in Spanje is op zoek naar een parttime medewerker voor de consulaire afdeling.
Lees verder

Welkomstreceptie Interpride op de residentie in Athene
Vooraf aan de driedaagse InterPride-conferentie vond er een welkomstreceptie plaats op de residentie in Athene.
Lees verder

Protesten in Libanon: wat betekent dat voor de ambassade?
Donderdag braken protesten uit in Libanon, nadat de regering belastingmaatregelen aankondigde op bijvoorbeeld het gebruik van WhatsApp om te bellen. In Beiroet en andere steden zijn demonstraties en wegblokkades. Banken en sommige winkels zijn dicht en het vliegveld is vaak moeilijk te bereiken. Plaatsvervangend ambassadeur Marget Verwijk vertelt wat er op zo'n moment gebeurt op de ambassade in Beiroet.
Lees verder

Vacature Senior Internal Affairs
The Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Rome, Italy, invites applicants for the position of Senior Internal Affairs Officer (38 hours per week)
Lees verder

Ex-kindsoldaten DRC hebben dringend behoefte aan psychologische hulp
Met het project 'Advancing Human Rights in the Kasai provinces' draagt ​​Nederland bij aan het verminderen van mensenrechtenschendingen en de bescherming van mensenrechtenverdedigers in de provincie Kasai-Centrale in de Democratische Republiek Congo (DRC). Het project wordt uitgevoerd door NGO The Carter Center.
Lees verder

Paspoort of ID-kaart aanvragen in Thessaloniki op 25 november 2019
Twee consulaire medewerkers van de Nederlandse Ambassade in Athene bezoeken Thessaloniki op 25 november. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen.
Lees verder

Paspoortaanvraag bij tiende bitterballenborrel op vrijdag 6 december te Phuket
De Nederlandse ambassade biedt op vrijdag 6 december a.s. de mogelijkheid om op Phuket een nieuw paspoort aan te vragen, uw levensbewijs te laten teken en af te stempelen of een Digid activatiecode te ontvangen voorafgaand aan de tiende Bitterballenborrel.
Lees verder

Foto's van de Jodenvervolging in Nederland tentoongesteld in Berlijn
De tentoonstelling 'Fotografien der Verfolgung der Juden. Die Niederlande 1940-1945' is een bijzondere Duits – Nederlandse samenwerking. Voor het eerst wordt in Duitsland in een expositie aandacht besteed aan de Jodenvervolging in Nederland. Vanaf 30 oktober 2019 wordt de tentoonstelling getoond in het gerenommeerde documentatiecentrum Topograhie des Terrors in het centrum van Berlijn, op de plek waar de SS en de Gestapo tijdens de nazi-tijd hun hoofkwartier hadden.
Lees verder

Nederlandse ambassade VK voert IMO-campagne met Jamaicaanse en Bahamaanse collega's
Europese en Caribische landen trekken niet vaak gezamenlijk op om campagne te voeren, maar het kan uitstekend werken, zo bewijzen de ambassades van Jamaica, de Bahama's en het Koninkrijk der Nederlanden in Londen. De drie ambassades hebben de handen ineen geslagen om steun te verwerven bij andere Europese en Caribische landen voor een zetel bij de International Maritime Organisation (IMO), waarvoor in de week van 25 november verkiezingen zijn.
Lees verder

Blog 12 van ambassadeur Kees Rade
Beste landgenoten, Het hoogtepunt van de maand oktober was zonder twijfel ons bezoek aan DE grot, oftewel aan de plek vlakbij Chiang Rai waar de hele wereld vorig jaar zomer met ingehouden adem naar heeft gekeken toen daar een heel voetbalteam vast zat. Een zestal ambassadeurs was op 19 en 20 oktober door de Tourism Authority of Thailand uitgenodigd om deze plek te bezoeken, met de bedoeling om het toerisme naar deze streek te stimuleren. Na welkomstwoorden van de minister van Toerisme en...
Lees verder

Vacature Consulair Medewerker Parijs
De Consulaire Afdeling van de Nederlandse ambassade in Parijs is op zoek naar een Consulair Medewerker.
Lees verder

Sinterklaas komt naar Finland
Uitnodiging Sinterklaasviering Nu de dagen weer koud en donker worden komt ook de Sinterklaastijd weer naderbij! Op zaterdag 30 november komt de Sint samen met zijn Pieten naar Finland. Naar het Uusi Paviljonki (Nya Paviljongen) aan de Läntinen Koulupolku 3 in Kauniainen. De viering wordt georganiseerd door de Nederlandse school in Finland, in samenwerking met de Nederlandse vereniging in Finland.
Lees verder

FME lanceert Duitslandstrategie
Vandaag overhandigde Karsten Klein, directeur FME, de nieuwe FME Duitslandstrategie aan ambassadeurs Dirk Brengelmann en Wepke Kingma. Met de strategie wil FME dat Nederland en Duitsland een intensieve innovatiepartnership aangaan om zo toe te werken naar meer verdienvermogen en maatschappelijke impact.
Lees verder

Jordaanse ondernemer Sinan Assaid: Jij een paar sokken, iemand anders een maaltijd
'Als je een idee hebt dat levens kan veranderen, dan heb je de verantwoordelijkheid om er ook iets mee te doen', zegt sociaal ondernemer Sinan Assaid. Assaid is een van de 46 jongeren die door Nederland was uitgenodigd voor de One Young World Summit in Londen. Hij hoopt dat het hem helpt om zijn bedrijf The Good Socks uit te breiden. In het eerste halfjaar na de oprichting genereerden zijn duurzame sokken al voedselhulp voor honderden mensen in Jordanië.
Lees verder

Verduurzaming van de metaalsector
Op woensdag 30 oktober 2019 organiseerde de Economische Afdeling van de Ambassade in samenwerking met de Sociaal Economische Raad (SER) een ontbijtsessie voor het Internationaal Verantwoord Ondernemen Convenant Verantwoorde Metaalketens.
Lees verder

Paspoort of ID-kaart aanvragen in Genève
Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Bern bezoekt Genève op 19 december 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen of een DigiD laten activeren.
Lees verder

"Zakendoen in China is een vak apart, we zijn nog steeds op les"
Een dag om ondernemers in het zonnetje te zetten: Vrijdag, op 15 november, is het in Nederland de dag van de ondernemer! Deze dag is onderdeel van de wereldwijde Global Entrepreneurship Week. In China gaan de ontwikkelingen razendsnel en dat biedt veel mogelijkheden. Ook duurzaamheid en milieu spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. We spraken dan ook met ondernemers die de stap naar China zetten. Hun conclusie? "Zorg dat je investeert in relaties en houd vast aan je Nederlandse roots."...
Lees verder

19 december: vraag uw reisdocumenten aan in pop-up-ambassade Genève
Op 19 december 2019 opent het ambassadeteam uit Bern voor één dag een pop-up ambassade in Genève. Tussen 10:00 en 17:00 staan we klaar om u te helpen bij uw consulaire zaken of het aanvragen van een reisdocument.
Lees verder

Dutch Agriterra: boeren wereldwijd het goede voorbeeld geven
In Kenia is de kost verdienen als melkveehouder een flinke uitdaging. Vooral jongeren verruilen het platteland steeds vaker voor de stad op zoek naar een beter inkomen. Met een specifiek jongerenprogramma helpt het Nederlandse initiatief Agriterra een nieuwe generatie boeren op weg. Jackson Kiprono, een Keniaanse veearts: 'We moeten vooral het juiste voorbeeld geven.'
Lees verder

Zakendoen in China: "Je kracht is juist dat je iets vernieuwends meebrengt"
Een dag om ondernemers in het zonnetje te zetten: Vrijdag, op 15 november, is het in Nederland de dag van de ondernemer! Deze dag is onderdeel van de wereldwijde Global Entrepreneurship Week. In China gaan de ontwikkelingen razendsnel en dat biedt veel mogelijkheden. Ook duurzaamheid en milieu spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. We spraken dan ook met ondernemers die de stap naar China zetten. Hun conclusie? "Zorg dat je investeert in relaties en houd vast aan je Nederlandse roots."...
Lees verder

Nederlands Paspoort of ID-kaart aanvragen in Bali op 4 december 2019
Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Jakarta bezoekt Bali op woensdag, 4 december 2019. U kunt op die dag tussen 12.00 – 14.00 uur een nieuw Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen op het kantoor van het Honorair Consulaat. Adres:  Jalan Raya Kuta 127 Kuta Denpasar 80001 Afspraak maken Stuur een e-mail naar de ambassade in Jakarta via [email protected] Geef in uw e-mail aan dat u een afspraak wilt maken voor de aanvraagsessie in Bali op 4 december 2019. Geef ook aan voor...
Lees verder

Zakendoen in China: "Toen we van start gingen dacht ik 'dat wordt een makkie'."
Een dag om ondernemers in het zonnetje te zetten: Vrijdag, op 15 november, is het in Nederland de dag van de ondernemer! Deze dag is onderdeel van de wereldwijde Global Entrepreneurship Week. In China gaan de ontwikkelingen razendsnel en dat biedt veel mogelijkheden. Ook duurzaamheid en milieu spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. We spraken dan ook met ondernemers die de stap naar China zetten. Hun conclusie? "Zorg dat je investeert in relaties en houd vast aan je Nederlandse roots."...
Lees verder

'We zijn in de eerste plaats vrouwen'
Empowerment van vrouwen is een fenomeen dat zowel binnen als buiten onze nationale grenzen toeneemt. Dit najaar was Nederland gastheer van de tweede editie van het Female Leadership Program. Deelneemsters Rania Seddik (Egypte) en Fauzia Alfaki (Libië) willen vrouwen in hun landen een gevoel van eigenwaarde geven zodat zij, net als zijzelf, naar voren kunnen treden en deelnemen aan de arbeidsmarkt.
Lees verder

Informatiesessie missie Sustainable Building naar Stockholm
Werkt u voor een startup, scaleup of MKB bedrijf dat een technologie of service aanbiedt op het gebied van Sustainable Building? Past het betreden van de Zweedse markt binnen uw strategie, of wilt u dat graag verder uitzoeken? Kom dan naar deze lunchbijeenkomst!
Lees verder

Zakendoen in China: "Achteraf hadden we onze start niet beter kunnen timen."
Een dag om ondernemers in het zonnetje te zetten: Vrijdag, op 15 november, is het in Nederland de dag van de ondernemer! Deze dag is onderdeel van de wereldwijde Global Entrepreneurship Week. In China gaan de ontwikkelingen razendsnel en dat biedt veel mogelijkheden. Ook duurzaamheid en milieu spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. We spraken dan ook met ondernemers die de stap naar China zetten. Hun conclusie? "Zorg dat je investeert in relaties en houd vast aan je Nederlandse roots."...
Lees verder

Herdenking van de bevrijding van Breda
Z.M. Koning Willem-Alexander en President Andrzej Duda ontmoetten elkaar op 29 oktober in Breda. Hier herdachten en vierden zij de bevrijding van Breda door de 1e Poolse Pantserdivisie van Generaal Stanisław Maczek, precies 75 jaar geleden.
Lees verder

Zakendoen in China: "Binnen drie uur hadden we een bedrijfslicentie"
Een dag om ondernemers in het zonnetje te zetten: Vandaag, op 15 november, is het in Nederland de dag van de ondernemer! Deze dag is onderdeel van de wereldwijde Global Entrepreneurship Week. In China gaan de ontwikkelingen razendsnel en dat biedt veel mogelijkheden. Ook duurzaamheid en milieu spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. We spraken dan ook met ondernemers die de stap naar China zetten. Hun conclusie? "Zorg dat je investeert in relaties en houd vast aan je Nederlandse roots."...
Lees verder