Doorgaan naar hoofdcontent

Koningin Máxima houdt toespraak bij Singapore FinTech Festival

Koningin Máxima houdt toespraak bij Singapore FinTech Festival
Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdag 13 november als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling  (UNSGSA) een toespraak bij het 'Singapore FinTech Festival'. De conferentie richt zich op de ontwikkeling van technologie voor betere toegang tot financiële diensten (fintech) en wordt van 11 tot 15 november in het Singapore Expo Convention and Exhibition Center gehouden.
Lees verder

Koning bezoekt F-35 en MQ9 op vliegbasis Leeuwarden
Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagochtend 6 november een werkbezoek gebracht aan vliegbasis Leeuwarden. Het programma stond in het teken van een bezoek aan het nieuwe jachtvliegtuig F-35A Lightning II en de komst van het op afstand bestuurbare, onbemande vliegtuig MQ-9 Reaper.
Lees verder

Koning ontvangt fractievoorzitters Eerste Kamer
Zijne Majesteit de Koning heeft vanochtend op Paleis Huis ten Bosch mevrouw A. Jorritsma-Lebbink, voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD en dr. H.P.M. Knapen, voorzitter van de Eerste Kamerfractie van het CDA ontvangen. Het betreft de eerste in een reeks ontvangsten van voorzitters van de fracties in de Eerste Kamer. Zij worden in de komende maanden ontvangen voor een (hernieuwde) kennismaking met de Koning.
Lees verder

Koningin Máxima aanwezig bij 125-jarig jubileumcongres CNV Vakmensen
Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmiddag 29 november aanwezig bij het jubileumcongres van CNV Vakmensen in Nieuwegein. De vakbond viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan.
Lees verder

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima lunchen met uitblinkers
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdag 7 november 2019 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.
Lees verder

Koning opent Unilever Global Foods Innovation Centre
Zijne Majesteit de Koning opent vrijdagmiddag 6 december het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen. In het nieuwe innovatiecentrum vindt alle onderzoek en ontwikkeling plaats voor de voedingsmiddelen van Unilever.
Lees verder

Afscheidsaudiëntie ambassadeur van Argentinië
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag op Paleis Noordeinde in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Argentijnse Republiek, Z.E. Héctor Horacio Salvador. Ook Hare Majesteit Koningin Máxima was hierbij aanwezig.
Lees verder

Koning aanwezig bij Gala van de Sterrenkunde
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is op dinsdagavond 17 december aanwezig op het Gala van de Sterrenkunde in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) organiseert deze avond om 20 jaar NOVA en 100 jaar Internationale Astronomische Unie (IAU) te vieren.
Lees verder

Geloofsbrieven ambassadeurs Turkmenistan, Zambia en Mali
Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 13 november op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Turkmenistan, Z.E. Tchary Atayev, de ambassadeur van de Republiek Zambia, H.E. Esther Muketwa Munalula Nkandu en de ambassadeur van de Republiek Mali, Z.E. Mamadou Madjou Berthe.
Lees verder

Koning op werkbezoek bij lokale overheid in Raalte
Zijne Majesteit de Koning brengt dinsdagochtend 3 december een werkbezoek aan de gemeente Raalte. Bij het bezoek staat de praktijk van het werk van de lokale overheid centraal en is onder meer aandacht voor de samenwerking met andere gemeenten en de rol van de gemeenteraad.
Lees verder