Doorgaan naar hoofdcontent

Rijksoverheid: Nederland en Irak zetten gesprek over berechting ISIS-strijders voort

Nederland en Irak zetten gesprek over berechting ISIS-strijders voort
Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken en zijn collega-minister Al Hakim van Irak spraken vandaag in Den Haag over verschillende onderwerpen, waaronder de berechting van ISIS-strijders. Nederland en Irak buigen zich al enige tijd over hoe de tienduizenden ISIS-strijders in de regio het beste berecht kunnen worden. Zo hebben Blok en Al Hakim samen ruim twintig landen bijeengeroepen voor een ministeriĆ«le bijeenkomst bij de VN in New York eind september over berechting van ISIS.
Lees verder

Herinneringsmedailles Vredesoperaties uitgereikt
Voor hun inzet voor vredesoperaties over de hele wereld hebben 21 politieagenten, 12 leden van de Koninklijke Marechaussee en 10 civiele experts vandaag de Herinneringsmedaille Internationale Missies ontvangen. De in totaal 43 medailles zijn uitgereikt door minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, korpschef van de politie Erik Akerboom, plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Onno Eichelsheim en Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens.
Lees verder

Nieuw internationaal logo: 'NL' met gestyleerde oranje tulp
Nederland en het Koninkrijk der Nederlanden zijn voortaan internationaal te herkennen aan een nieuw logo. Het beeldmerk combineert twee symbolen: NL en een gestyleerde, oranje tulp. Het logo vervangt het tot nu toe veel gebruikte 'tulpje Holland' van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).
Lees verder

Nog 1 jaar te gaan tot EXPO 2020 Dubai (video)
Tijdens het Nationaal Export Event vorige week vond de feestelijke kick off plaats van 'One Year Before EXPO2020'. Over een jaar wordt het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling geopend, dat geheel in het teken staat van water, energie en voedsel.
Lees verder

Voornemen tot verdere intensivering na digitaliseringsmissie Singapore
Afgelopen dagen bezocht een Nederlandse digitaliseringsmissie vanuit de overheid en het bedrijfsleven de 'Singapore Week of 'Innovation and Technology' en het 'Fintech Festival' (SFFxSWITCH). Daar werden door de zestigkoppige delegatie veel nieuwe contacten gelegd en kennis opgedaan. Het formele deel van de missie is woensdagavond afgesloten, met een aantal deals, maar vooral ook het voornemen tot intensivering van de samenwerking met Singapore.
Lees verder