Doorgaan naar hoofdcontent

Heet onder de poten: een hond in Oman

 
Heet onder de poten: een hond in Oman

Wereldwijf Jorien nam Bella in huis die was achtergelaten door een ander gezin. Maar een hond in Oman? Eigenlijk past dat niet helemaal. Het is veel te warm en waar laat je het beestje uit?

Het bericht Heet onder de poten: een hond in Oman verscheen eerst op Wereldwijven.Nederland en Afrika @NLenAfrika


Polderbaan vijf dagen buiten gebruik voor jaarlijks regulier baanonderhoud

Van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 14 oktober zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Polderbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Hierdoor zijn met name de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan overdag meer in gebruik voor startende en landende vliegtuigen. In de nacht maakt het vliegverkeer gebruik van de Zwanenburgbaan. De Schiphol-Oostbaan zetten we deze 5 dagen mogelijk in als tweede landingsbaan

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Polderbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, eventueel doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. 

Bewoners met vragen   

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.   

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief. Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.