Doorgaan naar hoofdcontent

Studeren in Zweden 6: Op naar Denemarken

Studeren in Zweden 6: Op naar Denemarken
Tjena! (informele variant van Hej) Het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik heb geschreven over mijn leven hier in Zweden, dus het werd wel eens weer tijd. Het bevalt nog steeds super goed hier in Zweden, ik woon hier nu zo'n 9 maanden, en ik vind het eigenlijk best jammer om hier in de zomer weg te gaan. Ik ga namelijk verhuizen naar een ander Scandinavisch land, Denemarken! Het studeren gaat echt heel goed, ik ben lekker druk met mijn baan ernaast als Student Ambassador voor de universiteit en ook nog bezig met A2 Zweedse les. Gelukkig is het allemaal super goed te doen en heb ik nog genoeg tijd voor leuke tripjes ;). Ik ben onder andere naar Lapland en Kopenhagen (maar 3,5 uur met de trein vanaf Linköping) geweest, en met Pasen ga ik weer naar Stockholm voor een paar daagjes. Ook ben ik voor het eerst gaan snowboarden!! Ik met m'n slechte balans, maar het ging eigenlijk nog best goed en ik vond het echt superleuk. Gelukkig zijn er (hele) kleine skigebieden die perfect voor beginners zijn rondom Linköping. Ook zijn we dit jaar echt super verwend geweest met het noorderlicht hier in Linköping, ik heb het echt drie keer kunnen zien. Natuurlijk had ik al veel rendieren gezien tijdens de zomers in Zweden en Noorwegen, maar om ze in de sneeuw te zien is toch wel heel leuk! Deze foto's zijn gemaakt in Västansjö, Lapland.Snowboarden leren met veel vallen en opstaan en blauwe knieën de dag erna ;) & Kopenhagen is toch echt wel mijn favoriete Scandinavische stad!Maar aan alles komt een eind en zo ook aan het wonen in Zweden (voor nu). Ik begin deze zomer (1 juni al) met mijn scriptie en die ga ik doen bij Aarhus Universiteit in Denemarken, de campus is in Roskilde. Het zegt jullie misschien niet zoveel maar ik ga onderzoek doen naar de impact van antropogene activiteiten (scheepvaart, "whale-watching", etc.) op akoestisch gedrag van grienden (pilot whales). Ik vind het in ieder geval een super interessant en relevant onderwerp aangezien de scheepvaart alleen maar toeneemt en whale-watching vaak wordt gezien als duurzaam ecotoerisme, terwijl het wel degelijk een (negatief) effect kan hebben op de zeezoogdieren. Heel benieuwd hoe het wonen in Denemarken gaat zijn, ik heb een kamer dichtbij Kopenhagen dus dat wordt vast ook heel leuk. Ik hop van het ene Scandinavische land naar de andere; eerst in Noorwegen gewoond, daarna Zweden en nu Denemarken – misschien volgt Finland hierna en IJsland staat ook zeker nog op m'n bucket list!Hej då, Milou
 
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.